Lee maakte in 2011 zijn entree bij FC Utrecht en volgde destijds Koos van Tamelen op. De voormalig hoofdtrainer van onder meer FC Dordrecht kreeg de opdracht mee de opleiding van FC Utrecht naar een hoger niveau te ontwikkelen. Anno 2018 staat er een Academie met een gedegen structuur en certificering van de hoogste categorie, waartoe ook clubs als Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse behoren. Bovendien brengt de Academie talentvolle spelers voort, waarvan er al een aantal in het eerste elftal en ook elders zijn doorgebroken.
 
“Na diverse gesprekken met elkaar te hebben gevoerd, zijn we samen tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen nu tijd is voor een nieuwe uitdaging, en frisse wind”, vertelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Onder een nieuw bewind willen we met de FC Utrecht Academie de volgende stappen gaan zetten. Wij willen Henny danken voor hetgeen hij heeft neergezet.”
 
“Na de in 2011 meegekregen doelstelling te hebben gerealiseerd, is het voor mij nu tijd voor een nieuwe sportieve uitdaging”, zegt scheidend Hoofd Opleidingen Lee. “Dat kan zijn bij een nieuwe club als Hoofd Opleidingen, maar ook als Technisch Manager of trainer/coach. Ik verlaat FC Utrecht met een goed gevoel en heb er vertrouwen in dat de club een adequate nieuwe Hoofd Opleidingen aanstelt die zorgt voor weer nieuwe impulsen. FC Utrecht is een prachtige club en ik kijk met trots terug op hetgeen we de afgelopen jaren samen hebben gerealiseerd. Zelf ga ik de tijd nemen om te kijken welke mogelijkheden er gaan komen.”