Van de laatste 18 keer dat FC Utrecht en Willem II in de Eredivisie tegenover elkaar stonden, wonnen de Utrechters 15 maal. In 10 van die 18 partijen hielden de Domstedelingen zelfs de nul tegen de Tilburgers.

FC Utrecht won de laatste 4 Eredivisieduels waarin het Willem II trof. In 3 van die 4 partijen werd de nul gehouden door de Utrechters.

Dat gezegd hebbende: van de laatste 3 keer dat FC Utrecht in Tilburg tegen Willem II speelde, bleven de 3 punten 2 keer achter bij de Tricolores.

Vorig seizoen won FC Utrecht in het Koning Willem II Stadion met 0-1. In extremis maakte Sébastien Haller de winnende goal.

Eerder deze jaargang won FC Utrecht met 2-0 van Willem II. In Stadion Galgenwaard scoorden Zakaria Labyad en Cyriel Dessers.

Willem II is in eigen stadion in vorm. De Tilburgers wonnen nu al 3 partijen op rij, scoorden daarin 9 maal en hielden zelf steeds het doel schoon. Zelfs koploper PSV kon de Tricolores niet doen verbleken: 5-0 voor de rood-wit-blauwen werd het.

FC Utrecht heeft na 28 speelrondes in de Eredivisie van dit seizoen 48 punten. Vorig seizoen stond de teller na 29 wedstrijddagen op 50 punten.

In de Eredivisie lukte het Willem II tot nu toe 1 keer om 4 maal op rij in eigen huis een clean sheet te noteren. Dat was in november 1994-februari 1995. Roland Jansen stond toen onder de lat. Tegenwoordig is Jansen fysiotherapeut van Jong FC Utrecht.

Alleen Ajax (23 goals) en PSV (22 doelpunten) waren na de winterstop dit seizoen vaker trefzeker dan FC Utrecht, dat het net 21 keer liet bollen.

Willem II scoorde dit seizoen in eigen huis 25 keer. De laatste keer dat de ploeg uit Tilburg in de Eredivisie meer thuisgoals maakte, was in het seizoen 2010/2011: 28 stuks.

De enige speler van FC Utrecht die in alle 28 partijen dit seizoen in de basis stond, was Yassin Ayoub. Net als Ayoub kwamen ook Sean Klaiber en Sander van de Streek in alle 28 competitieduels deze jaargang in actie.

Fran Sol, spits van Willem II, is op dit moment gedeeld topscorer van de Eredivisie. De Spanjaard vond deze jaargang tot nu toe 14 keer het net. De laatste Willem II’er die meer Eredivisiegoals in 1 seizoen scoorde was Denny Landzaat; 16 treffers in het seizoen 2001/2002.

Zakaria Labyad is dit seizoen bij 18 Eredivisiedoelpunten van FC Utrecht direct betrokken. De international van Marokko scoorde er 11 en bereidde er 7 voor.

Cyriel Dessers scoorde dit seizoen 8 Eredivisiegoals. De laatste Belg die in competitieverband vaker scoorde in 1 seizoen namens FC Utrecht was Steve De Ridder in de jaargang 2013/2014: 10 treffers. Dessers maakte overigens 3 goals als invaller.

Bij FC Utrecht staan Sean Klaiber en Gyrano Kerk op scherp. Aan Willem II-kant zijn Bartholomew Ogbeche, Darryl Lachman, Fernando Lewis en Pedro Chirivella nog 1 gele kaart verwijderd van een schorsing.