Een elftal scholen in de provincie Utrecht wordt vandaag (maandag) bezocht door spelers, stafleden en kantoorpersoneelsleden van FC Utrecht. Dat alles in het kader van #fcutrechtleert, een Provinciebezoek waarbij in samenwerking met hoofdsponsor Zorg van de Zaak en maatschappelijk partner a.s.r. de thema’s ‘gezonde leefstijl’ en ‘financiële educatie’ centraal staan.

Het Provinciebezoek van de FC uit de Domstad valt samen met de lancering van het digitale lespakket dat de voetbalclub heeft ontwikkeld: FC Utrecht leert. Daarover kun je HIER meer lezen.

In elf gemeenten in de provincie Utrecht worden basisscholen bezocht deze ochtend. Delegaties van de FC gaan naar Amersfoort, Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Vianen, Wijk bij Duurstede en Zeist. Bij vijf basisscholen wordt een gastles Financiële Educatie gegeven, bij vijf andere scholen is Gezonde Leefstijl het thema van de dag. Één school krijgt beide lessen aangeboden. De spelers en trainers van FC Utrecht zijn vanmiddag als gastdocent actief.