Een jaarlijks terugkerend fenomeen is het bij FC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis: de zogeheten WKZ-week. Waar maandagochtend Tiger en Tigergirl op bezoek kwamen en er dinsdag nog werd gevoetbald in de centrale hal, stond gisteren het spelersbezoek op het programma. Spelers en stafleden van FC Utrecht bezochten het Wilhelmina Kinderziekenhuis om de kinderen een hart onder de riem te steken.

Dolblije kinderen die van enthousiasme niet wisten waar ze moesten zoeken. Dat was het beeld van de centrale hal in het WIlhelmina Kinderziekenhuis toen de spelers van FC Utrecht aan kwamen lopen. "Hallo David Jensen", klonk het al vrij snel. De keeper gaf meteen een boks aan een van de kinderen. Even een leuke groepsfoto en wat selfies maken voordat het programma echt kon beginnen. 

Een bezoek aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis kan namelijk niet zonder een terugkerend fenomeen: De persconferentie! Niet zomaar een persconferentie. De kinderen mochten voor één keer in de huid van een journalist kruipen en al hun vragen op de spelers afvuren. Aan alles was te merken dat de kinderen hier goed over hadden nagedacht."Hoeveel goals hebben jullie al gescoord?", "Wat is de zwaarste training die je ooit hebt gehad?" en "Hoeveel verdienen jullie?" waren enkele voorbeelden van vragen die de kinderen voor de spelers hadden bedacht. 

Na de persconferentie was het tijd voor de Meet & Greet in de centrale hal. Er werd veel gelachen, selfies gemaakt en zelfs gedanst! "Echt leuk dat jullie er zijn", aldus een van de ouders. Later op de middag bezochten de spelers de verschillende afdelingen. Daar kwamen zij oog in oog te staan met kinderen die vechten voor wat ze waard zijn. Het maakte veel indruk bij de spelers, waaronder ook bij Gyrano Kerk: "Heftig om te zien, maar wel fijn dat we hun blij kunnen maken met zoiets kleins."

WKZ-Week
Na het spelersbezoek gaat de WKZ-Week gewoon door. Vandaag kunnen kinderen die verknocht zijn aan games als FIFA18 en Fortnite in de centrale hal van het Wilhelmina Kinderziekenhuis de strijd aanbinden met FC Utrecht’s eSporter Danny Hazebroek en Lode de Boo. Vrijdag gaan spelers van het OldStars-team van FC Utrecht, een voetbalteam dat bestaat uit zestigplussers die walking football spelen, het kinderziekenhuis bezoeken om kinderen aan bed voor te lezen uit een FC Utrecht-avonturenboek. Op zondag 8 april zijn de rollen omgedraaid. Dan zijn de kinderen uit het Wilhelmina Kinderziekenhuis te gast bij FC Utrecht. Ze worden opgehaald met de spelersbus van het eerste elftal en worden in Stadion Galgenwaard als vips behandeld.