Voor de 3e keer dit seizoen wist FC Utrecht O19 in de slotminuten van de wedstrijd resultaat te halen. Tegen Vitesse en Ajax lukte dat al eerder, en vandaag tegen NEC/FC Oss ook. En ook nu weer was de verantwoordelijke man Cas Odenthal. Hij benutte zijn speelminuten optimaal en stelde met zijn late goal een punt veilig voor zijn ploeg.

Vandaag hield het niet over, wat de ploeg van Robert Wijnands liet zien. Kon je in de beginfase nog stellen dat het een kwestie van aftasten was, gaandeweg de 1e helft van de wedstrijd bleek dat er heel hard gewerkt moest worden om een verdiend punt binnen te halen, want verdiend was het uiteindelijk wel. Het balbezit van de Utrechters duurde nooit lang en wat NEC/FC Oss daar tegen over zette was al even matig. Al moet gezegd dat de gastheren elkaar beter wisten te vinden. Maar daar deden ze vrij weinig mee.

Na een kwartier spelen bleef de teller op 1 goede kans voor de bezoekers en 1 hele grote kans voor de thuisploeg staan. De paal stond hen echter in de weg.  Maar kort daarna was het toch raak en bracht Souffian Elkarouani de stand op 1-0. Daar ging een inschattingsfout van Andrew Kanters aan vooraf. En ook in de 30e minuut had het zomaar raak kunnen zijn. Mark Pabai besloot het voetballend op te lossen waar een lange bal beter was geweest en dat beviel hem slecht. NEC/FC Oss kon overnemen en de bal strak en laag voorzetten. Gelukkig voor de rood/witten ging de bal voorlangs en werd deze door alles en iedereen gemist. Maar, dat had zomaar anders kunnen lopen.

De ruststand was dus 1-0. Sléchts 1-0, aldus trainer Wijnands in de rust. Hij voorspelde dat er nog van alles mogelijk was. En zo geschiedde ook.

Van Utrechtse kant was het in het vervolg van de wedstrijd verdedigend iets beter, maar in voorwaartse richting hield het nog steeds niet over. Voor de gelijkmaker was de hulp van Joep Deur, verdediger in Nijmeegse dienst, nodig. Doordat hij uitgleed zette hij de deur wagenwijd open voor Dereck Darkwa. Hij kon met de bal aan de voet oprukken en verschalkte doelman Ardts vrij eenvoudig. Hij tilde de stand daarmee naar 1-1, en dat met nog ruim 20 minuten te gaan.

Het leek de eindstand te worden, maar het venijn zat in de staart. Tegen het absolute einde van de officiële speeltijd was Andrew Kanters zo onvoorzichtig om een strafschop te veroorzaken: 2-1 en NEC/FC Oss dacht daarmee de volle buit binnen te hebben. Maar dat liep even anders. De voor de geblesseerde Kanters ingevallen Cas Odenthal kwam voor de laatste minuten de ploeg versterken en hoe dat uitpakte staat hierboven.

De analyse van de trainer: "Ik kan mij voorstellen dat NEC/FC Oss vindt dat zij recht hadden op de volle 3 punten. Maar ja, een wedstrijd duurt nu eenmaal 90 minuten + wat de scheidsrechter er bij trekt. In ons geval paste het precies, want Cas Odenthal zorgde in extremis voor een punt. Ik vond dat wij de 2e helft beter gepresteerd hebben dan in de de 1e. Vooral verdedigend was het beter. Dit was zo'n wedstrijd waarin elkaars fouten genadeloos werden afgestraft. "

NEC/FC Oss O19 - FC Utrecht O19 2-2
18.     1-0 Souffian Elkarouani
73.     1-1 Dereck Darkwa
87.     2-1 Brian Campman (p)
90+3  2-2 Cas Odenthal

FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Andrew Kanters (88. Cas Odenthal), Benis Belesi, Mark Pabai, Gabriel Culhaci, Khalid Khajouli (36. Rashaen de Windt), Dino Janssen (74. Rayan el Azrak), Karam el Ayoubi (63. Dehninio Muringen), Dereck Darkwa, Jayden Macnack, Zep Swijghuizen.