Doordat het afgelopen week de vorst van zich liet horen moest er opnieuw uitgeweken worden naar onze overburen Kampong. Wederom werden we hier gastvrij ontvangen en werd er gespeeld op het kunstgras en was de aftrap tegen ADO Den Haag O19 om 15.00 uur.
 
Gelukkig waren er een aantal spelers die weer, na blessures, op de bank plaats konden nemen. Helaas kwam er net voor de wedstrijd een nieuwe blessure bij en tijdens de warming-up moest er nog een speler geblesseerd het veld verlaten.
Hierdoor werd het voor trainer Robert Wijnands en zijn assistent Michael Mols opnieuw puzzelen om een sterk team op het veld te zetten.
 
In de eerste helft werd er door FC Utrecht hard gewerkt maar was het te slordig aan de bal en kon de bal niet lang in de ploeg houden. Wel lukte het om een aantal keren om voor het doel te komen maar door slordigheden kon FC Utrecht geen vuist maken. ADO wist op het middenveld te vaak de bal te onderscheppen en kon via de flanken vaak snel voor de goal komen of in het strafschopgebied komen. Door een foutieve dekking in het strafschopgebied werd een speler in de 31ste minuut onderuitgehaald waardoor ADO via een penalty, Lance Duijvesteijn, op 0-1 kwam.
Hierdoor gaat FC Utrecht met een achterstand de rust in.
 
In de tweede helft was FC Utrecht iets rustiger aan de bal en kon hierdoor ook beter aan voetballen toe komen. FC Utrecht zette hoger druk en kon daardoor vaker voor het doel komen van ADO. Dit gaf als resultaat dat in de 65ste minuut Dereck Darkwa de verdiende 1-1 kan maken. FC Utrecht bleef druk zetten en kwam nog diverse malen in de buurt van het doel van ADO, waar misschien bij meer zorgvuldigheid nog een doelpunt gemaakt had kunnen worden. Dat zat er niet in.  De wedstrijd eindigde met een 1-1.stand.
 
FC Utrecht O19 – ADO Den Haag O19 1-1
31. Lance Duijvesteijn
65. Dereck Darkwa
 
FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Andrew Kanters, Ruben Hoogenhout, Mark Pabai, Gabriel Culhaci, Tanay Uzan, Vinicius Loureiro (45’ Zep Swijghuisen), Dragos Albu (90’ Karam el Ayoubi), Khalid Khajouli (73’ Stijn Schilder), Dereck Darkwa (73’ Tommy st. Jago), Dino Janssen.
 
Komende zaterdag is O19 vrij van competitieverplichtingen en zullen zij in Glascow een oefenwedstrijd spelen tegen de Rangers O19.