De wedstrijd van vorige week tegen Willem II stond in het teken van goed voetbal maar werd er niet gescoord. Deze week kwam koploper FC Volendam O17 op bezoek en was het van belang om punten te pakken.

Het veld was niet best en de harde wind had veel invloed op de wedstrijd. Direct vanaf het begin ging FC Utrecht vol in de aanval en speelde tegen de wind in. Hierdoor kon Volendam vaak snel op de helft van FC Utrecht komen zonder echt gevaarlijk te worden.

FC Utrecht voetbalde geconcentreerd. Oussama Alou kon in de 10e minuut met mooie geplaatste bal de 1-0 maken. Na deze treffer had FC Utrecht een periode van slordig balverlies en kon Volendam dreigend voor de goal van FC Utrecht komen. Een halve voorzet, gedragen door de wind,  bracht in de 22ste minuut de 1-1. Hierna ging het tot de rust gelijk op en waren er verder weinig kansen.

In de tweede helft startte FC Utrecht weer goed aan de wedstrijd maar kon het niet voorkomen dat Volendam een keer gevaarlijk voor het doel kwam. Een goed schot van Volendam belandde op de paal. FC Utrecht kon opgelucht ademhalen en de wedstrijd steeds meer gaan controleren. De gastheren hadden ook meer druk op de bal. Dit resulteerde na een goede aanval in de 51ste minuut voor de 2-1 door Aaron Agbomson. Na de 2-1 bleef FC Utrecht goed voetballen en vergat de score verder uit te bouwen waardoor het spannend bleef tot aan het eindsignaal.

Door het betere voetbal beloonde FC Utrecht zichzelf met een verdiende en belangrijke overwinning.

FC Utrecht O17 – FC Volendam O17 2-1
10. Oussama Alou 1-0
22. Moraizio de Souza 1-1
51. Aaron Agbomson 2-1

FC Utrecht O17
Carlito Welink, Valentijn Beck, Rick Meissen (40’ Sedessio Spier), Sam Tel, Raymond Huizing, Yuya Ikeshita (63’ Malik Trusfull), Djevencio van der Kust, Amoros N himirimana (77’ Fabio Hendriksen), Oussama Alou, 
Aaron Agbomson (68’ Sem van Zwieten), Christopher Mamengi.

Komende zaterdag geen wedstrijd voor O17.