Vorige week zaterdag werd de wedstrijd uit tegen Willem II afgelast door sneeuwval afgelast en moet gisteren worden ingehaald op een zeer matig kunstgras veld.

In de eerst helft had FC Utrecht direct het beste van het spel en kon door goed voetbal diverse keren gevaarlijk voor het doel komen. Doordat het een moeilijk seizoen is, lukt het maar moeizaam om tot scoren te komen en dat was deze wedstrijd ook weer het geval. Bij het rustsignaal had FC Utrecht 5 goede kansen gehad, maar de bal wilde er niet in. Doordat Willem II eigenlijk niet bij de goal van FC Utrecht kon komen was de ruststand 0-0.

In de tweede helft ging FC Utrecht opnieuw op zoek naar een doelpunt en bleef geconcentreerd voetballen. Willem II kwam iets beter in het spel en kon hierdoor ook dichter bij het doel komen. Na een fout in de verdediging, uit het niets, in de 68ste minuut konden de gastheren op 1-0 komen. Dit was een dreun voor een veel beter FC Utrecht. Met hand en tand werd gebrobeerd de gelijkmaker te scoren. Doordat er meer ruimte achter de verdediging kwam te liggen kon Willem II in de laatste minuut de 2-0 scoren.

Weer stond FC Utrecht onverdiend met lege handen.

Willem II O17 – FC Utrecht O17 2-0
68.  Timo regouin
80.  Jan Bos

FC Utrecht O17
Carlito Welink, Sedessio Spier (74’ Fabio Hendriksen), Rick Meissen, Raymond Huizing, Sam Tel (79’ Valentijn Beck), Yuya Ikeshita, Oussama Alou, Djevencio van der Kust, Malik Trustfull (74’ Julian van Maarschalkerweerd), Amoros Nshimirimana, Sem van Zwieten (69’ Aaron Agbomson).

Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen de huidige koploper FC Volendam.