Onder zonnige omstandigheden op sportpark Zoudenbalch trok FC Utrecht Onder 11 de wedstrijd vanaf de start naar zich toe. De ploeg wilde de nederlaag van de heenwedstrijd graag rechtzetten met een overwinning. Centraal deze week stond het positiespel op de helft van de tegenstander. Accenten binnen dit thema waren onder andere het scannen van de omgeving, maken van snelle keuzes aan de bal en het hard en over de grond passen. Het eerste blokje was FC Utrecht op beide veldjes dominant, creëerde het kansen, maar was het slordig in de afwerking. Sparta profiteerde enkele malen van de zwakke omschakeling na balverlies van FC Utrecht en scoorde in het tweede blokje een aantal prima doelpunten. In het derde en vierde blokje trok FC Utrecht het spel nog meer naar zich toe. Met, bij vlagen zeer goed positiespel, creëerde de Onder 11 een flink aantal kansen en werden er mooie doelpunten gemaakt. Opvallend was het grote aantal doelpunten dat voortkwam uit het samenspel. De spelers van FC Utrecht gunden elkaar ook voor het doel van de tegenstander de bal en dat was tekenend voor de teamprestatie.

Leuk om te vermelden is dat de wedstrijd voor het eerst onder leiding stond van jeugdige scheidsrechters (Sjoerd en Tycho) van SV Houten. Tot aan het einde van het seizoen zullen de competitiewedstrijden van Onder 11 en Onder 12 als pilot gefloten worden door scheidsrechters van SV Houten. 

Aankomende donderdag gaat FC Utrecht Onder 11 naar Valencia om daar een internationaal toernooi te spelen met deelnemers als FC Barcelona, Sevilla, Atletico Madrid en Zenit St Petersburg. Nadat het team op maandag is teruggekeerd, wordt er op woensdag 4 april een inhaalwedstrijd in Eindhoven tegen PSV gespeeld. 

FC Utrecht Onder 11- Sparta Onder 11 16-9
Blokje 1: 4-2
Blokje 2: 3-5
Blokje 3: 3-0
Blokje 4: 6-2