Aanstaande zondag speelt FC Utrecht een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Een duel tussen de nummer vier en de nummer zes van de Eredivisie. FCUtrecht.nl sprak in aanloop naar deze wedstrijd met trainer/coach Jean-Paul de Jong.

Vorige week zaterdag verloor FC Utrecht met 3-0 van PSV. Over die wedstrijd zegt De Jong: “We hebben goed gespeeld, alleen uiteindelijk hebben we er geen punten aan overgehouden. Natuurlijk is mooi voetbal belangrijk, maar het moet wel gepaard gaan met resultaat.” De ploeg creëerde tegen PSV een aantal grote kansen. “Die kansen moet je benutten en die gedachte nemen we mee naar zondag.”

Vitesse
Dit weekend treft de ploeg van De Jong Vitesse, een tegenstander die ook strijdt voor een plek om de play-offs. “Je nadert steeds meer het einde van de competitie en dan is elke wedstrijd die je speelt tegen een directe concurrent bepalend of je afstand van ze gaat nemen of dat ze dichterbij komen. In de uitwedstrijd is gebleken dat we aan elkaar gewaagd zijn.” Vitesse won de vorige speelronde met 3-2 van Ajax. “Ik denk dat ze uit die wedstrijd veel vertrouwen hebben geput en dat vertrouwen zullen ze meenemen in de wedstrijd tegen ons. Zondag hebben we iedereen nodig voor een goed resultaat.”

Labyad
PSV en Vitesse zijn twee clubs waar Zakaria Labyad heeft gespeeld. In Eindhoven moest De Jong de middenvelder nog rust geven maar tegen Vitesse zit hij weer bij de selectie. “De selectie is volledig fit op Patrick Joosten na, maar die maakt inmiddels wel weer speelminuten bij Jong FC Utrecht.”