FC Utrecht slikte voor het eerst in 2018 een nederlaag. De Domstedelingen verloren in Eindhoven vanavond (zaterdag) met 3-0 van PSV. FCUtrecht.nl schoof aan in de persruimte en schreef mee met de nababbel van trainer/coach Jean-Paul de Jong van FC Utrecht.

“We begonnen heel goed aan de wedstrijd”, vertelde De Jong in de ruime perszaal in het Philips Stadion. “Dat deden we tegen een tegenstander waarvan we wisten dat we ze niet te veel ruimte moesten geven en alert moesten zijn voor de counter en spelhervattingen.”

FC Utrecht schoot uit de startblokken. “We lazen de wedstrijd heel goed, er lag veel ruimte op links bij Mark van der Maarel. Ik heb in die fase een fantastisch FC Utrecht gezien, met een goede kantwissel, met goed tussen de linies en met kansen. Wat ontbrak, was een doelpunt”, zei De Jong. “Het was jammer dat we ons niet beloonden.”

“Je zag de kwaliteit van PSV om zeer effectief te zijn. De 1-0 ontstond vanuit een ingooi, de 2-0 vanuit een mooie omhaal”, aldus De Jong. “Dan weet je dat je een moeilijke wedstrijd hebt.”

“In de rust hebben we de ploeg meegegeven: let op, we gaan voor de 2-1. Zorg dat je terugkomt in de wedstrijd en dat je jezelf beloont”, ging De Jong verder. “Als je dan vijf minuten na de rust de 3-0 incasseert vanuit een omschakeling, dan is de wedstrijd gespeeld.”

De conclusie na dik negentig minuten voetbal in Eindhoven, volgens De Jong? “Als je zelf gescoord had, had je hier een heel mooie avond kunnen hebben. Maar op deze manier hebben we PSV een heel makkelijke avond bezorgd. We blijven achter met een kater, want we kwamen hier om voor de winst te gaan.”