Na de interlandperiode speelt FC Utrecht dit weekend tegen Willem II. Op zaterdag speelt de FC uit de Domstad tegen de Tricolores uit Tilburg. FCUtrecht.nl sprak in aanloop naar deze wedstrijd met trainer/coach Jean-Paul de Jong.
 
Tijdens de interlandperiode waren Zakaria Labyad en Yassin Ayoub opgeroepen voor het Marokkaanse elftal. Labyad speelde 45 minuten mee in de wedstrijd tegen Oezbekistan. Ayoub kwam geblesseerd terug en zal tegen Willem II niet meespelen. “Na de interlandperiode is het weer goed om de groep fysiek en mentaal voor te bereiden, daarnaast hebben we in deze periode met onze reserves een goede wedstrijd gespeeld tegen Sparta Rotterdam. Daarin valt op dat de reserves zich steeds meer ontwikkelen", aldus De Jong.
  
Willem II
De ploeg uit Tilburg staat op een veertiende plaats. “Je kan zien dat er heel veel energie is losgekomen bij Willem II”, doelt De Jong op de afgelopen wedstrijden van de Tilburgse ploeg. “De nieuwe trainer, Reinier Robbemond, heeft het team op scherp gezet. Met hun laatste resultaten hebben ze een dusdanig aantal punten behaald dat het vertrouwen is versterkt.” Eerder dit seizoen werd het in eigen huis 2-0 voor FC Utrecht. Na zeven minuten stond de eindstand al op het scorebord. “In die wedstrijd, zeker ook omdat we Europees voetbal speelden, hebben we de wedstrijd snel naar ons toe getrokken.”
 
Blessures
Naast Ayoub zijn er meerdere spelers die werken aan hun herstel. “Simon Makienok traint weer op het veld, Patrick Joosten speelt zijn wedstrijden bij het tweede elftal en Jean-Christophe Bahebeck zit nog bij de KNVB.”