FC Utrecht zorgde voor een heus voetbalfeest in Stadion Galgenwaard. De Domstedelingen wonnen in eigen huis van Vitesse met maar liefst 5-1. FCUtrecht.nl schoof aan in de persruimte en schreef mee met de nabeschouwing van trainer/coach Jean-Paul de Jong van FC Utrecht.
 
De Jong was erg tevreden over wat hij vandaag heeft gezien: “Ik heb duidelijk een FC Utrecht gezien wat vandaag het besef had om voor de vierde plek te strijden. De ploeg heeft de lessen van afgelopen week tegen PSV goed meegenomen: Schoonheid in het spel is mooi, maar we moeten het koppelen aan punten.”

Het begin van de eerste helft verliep exact volgens plan. “Mooi om te zien hoe we daar spelen. We kwamen op 1-0 door goed doorzetten van Ayoub. Daarvoor kwamen we wel goed weg met die vrije trap op de paal. Verder dan dat hebben we niks weggegeven. Door de 2-0 tussenstand ga je als ploeg lekker de rust in.”
 
De eerste tien minuten van de tweede helft kreeg FC Utrecht moeite met Vitesse. “We hadden moeite om de hoogstaande backs en de ruimte op het middenveld te bewapenen. Dat was de fase waarin Vitesse ook op een 2-1 kwam. De 3-1 van Sander van de Streek heeft ons erg geholpen.”

Op de moeilijke fase na de rust is De Jong erg content over de wedstrijd: “Buiten die tien minuten na rust heb ik bij FC Utrecht gezien wat ik graag wil zien. Doelpunten maken en mooi opgezette aanvallen creëren.” Naast dat FC Utrecht als winnaar uit de wedstrijd is gekomen is er nog een winnaar: “Vandaag is het publiek de grote winnaar. 5-1 tegen Vitesse, dan heb je als team goede zaken gedaan.”