Komende zaterdag reist de FC uit de Domstad af naar Friesland. Die dag speelt FC Utrecht tegen SC Heerenveen. FCUtrecht.nl sprak in aanloop naar deze wedstrijd met trainer/coach Jean-Paul de Jong.
 
Vorige week zondag won FC Utrecht met 5-1 van Vitesse. Over die wedstrijd is De Jong erg tevreden: “Goed om te zien dat we mooi voetbal koppelen aan het winnen van een wedstrijd. Iedereen kan binnen het team beslissend zijn. Het team wint, maar het individu beslist de wedstrijd.” 
 
SC Heerenveen
Dit weekend speelt FC Utrecht tegen SC Heerenveen. “Heerenveen is een ploeg die op dit moment op de elfde positie staat. Naar mijn idee is dat te laag. Het team kan goed voetballen en heeft een aantal spelers met goede individuele kwaliteiten." 
 
Supporters
De uitwedstrijd tegen SC Heerenveen was vorig jaar de minst bezochte ‘awayday’. In samenwerking met FC Utrecht is de supportersvereniging een actie begonnen om in Heerenveen voor een vol uitvak te zorgen. Waar er vorig jaar nog 106 supporters meegingen, zijn dat er dit jaar 452. “Mooi om te zien dat het leeft. Dat merkte je ook al tijdens de wedstrijd tegen Vitesse. De sfeer was positief op het veld en naast het veld.”