Zaterdag neemt FC Utrecht het op tegen PSV. De nummer vier van de Eredivisie tegen de nummer één, een topper! FCUtrecht.nl sprak in aanloop naar die partij met trainer/coach Jean-Paul de Jong.
 
Vorige week zondag won FC Utrecht met 1-3 van FC Twente. Hiermee bleven de manschappen van trainer/coach Jean-Paul de Jong voor de achtste keer op rij ongeslagen. “We zetten een goede reeks wedstrijden neer waarin we goed spel, mooie doelpunten en goede aanvalspatronen laten zien”, aldus De Jong.

Teamprestatie
Na de overwinning op FC Twente staat FC Utrecht nu op een mooie vierde plaats. “Natuurlijk kijk je omhoog en wil je zo hoog mogelijk eindigen. Dat we nu op een vierde plaats staan is erg mooi.” Afgelopen zondag speelde Utrecht tegen een club die vecht tegen degradatie, dit weekend treft FC Utrecht de koploper van de Eredivisie. “PSV stevent op dit moment af op de landstitel. We willen in Eindhoven een goed resultaat behalen en dat vergt van ons een instelling dat we nog meer van onszelf moeten eisen om een goede teamprestatie neer te zetten.”
 
PSV is volgens De Jong een ploeg die weet hoe ze wedstrijden moeten winnen. “Daarentegen denk ik dat wij ook onze momenten krijgen om de wedstrijd naar ons toe te trekken.” De trainer/coach van FC Utrecht kijkt uit naar deze wedstrijd. “We willen zo hoog mogelijk eindigen en ons meten met ploegen die boven ons staan. Des te mooier is het om naar Eindhoven af te reizen en te proberen de drie punten mee te nemen naar Utrecht.”
 
Statistieken
De statistieken spreken niet in het voordeel voor FC Utrecht. De laatste overwinning dateert uit 1980 en het laatste punt komt uit 1996. Leuk detail is dat destijds zowel Jean-Paul de Jong als de trainer/coach van PSV, Philip Cocu, in het veld stonden. Eerder dit jaar werd het in Utrecht 1-7 voor de Eindhovenaren. “Dat was een wedstrijd op zich waarin we niet onze beste kant hebben laten zien. We hebben uit die wedstrijd echter wel aanknopingspunten gehaald die we meenemen naar de wedstrijd van morgen.”