FC Utrecht zag een 0-2 voorsprong vanavond (zaterdag) in Tilburg niet uitmonden in het behalen van één of meerdere punten. Willem II draaide de partij, op een drijfnat veld in Noord-Brabant, om: 3-2. FCUtrecht.nl schoof aan in de als altijd goedgevulde perskamer van het Koning Willem II Stadion en schreef mee met de analyse die trainer/coach Jean-Paul de Jong van FC Utrecht gaf tijdens de persconferentie.

“Wat een bizarre wedstrijd”, verzuchtte De Jong. “Ik denk dat we de eerste dertig minuten goed voetbal lieten zien. We hadden initiatief aan de bal met veel lef ondanks de omstandigheden, waarmee we goed omgingen. We konden Willem II goed onder druk zetten en kregen kansen. De eerste ging er niet in, daarna maakten we uiteindelijk wel twee fantastische doelpunten. Zo kwamen we op een 0-2 voorsprong.”

Dat het na de 0-1 ook al snel 0-2 werd, daar was De Jong zeer over te spreken. “Dat was positief om te zien. Tijdens onze vorige wedstrijd, uit tegen sc Heerenveen, kwamen we ook op 0-1 maar drukten we op dat moment niet door. Nu zag je dat de groep zich ervan bewust was dat er na de 0-1 meer te halen viel. Dan denk je na de 0-2: we zitten gebeiteld.”

“Maar lef ging over in wat gemakzucht”, omschreef de oefenmeester van de Utrechters. “In bepaalde fases wat hautain. We lieten Willem II terug in de wedstrijd komen: 1-2 via een fantastische vrije trap. Vanaf veertig meter, weliswaar. Houdbaar? Niet houdbaar? Die bal zat in elk geval aardig in de kruising. De 2-2 valt dan ook nog binnen. Dan heb je aardig wat te repareren in de rust.”

De Jong sprak z’n manschappen toe tijdens de break. “Blijf mentaal sterk, ga om met de omstandigheden, lees goed de wedstrijd. Maar dan valt al snel de 3-2. Dan weet je dat je, met de omstandigheden die ook nog steeds erger werden, flink aan de bak moet. We pakten dat goed op, brachten wissels en kregen kansen. Maar we blijven met een kater zitten.”

“Dit was een ongelooflijke wedstrijd. Mooi voor het publiek. Maar wij laten drie dure punten liggen”, aldus de slotconclusie van De Jong.