Jong FC Utrecht gaat vanavond (vrijdag) op bezoek bij MVV Maastricht. Het Jupiler League-onderonsje met de Sterrendragers begint in De Geusselt om 20.00 uur.

Met een gezonde portie zelfvertrouwen stapt de beloftenploeg van FC Utrecht vandaag de spelersbus in. Immers: het team van trainer/coach Robin Pronk hield aan de vorige twee Jupiler League-partijen die het speelde vier punten over. En die werden tegen bepaald niet de minste opponenten geoogst: koploper Jong Ajax werd met 2-1 geklopt en tegen FC Den Bosch, dat ook in het linkerrijtje van het klassement vertoeft, werd het 1-1.

Tests van de buitencategorie
Voor Pronk’s ploeg wacht nu een zeer boeiende dubbele speelronde. Niet alleen nemen de Utrechtse talenten het vanavond in het altijd sfeervolle De Geusselt op tegen het ambitieuze MVV Maastricht, aanstaande maandag komt kampioenskandidaat NEC uit Nijmegen op bezoek in Stadion Galgenwaard. Dat zijn twee tests van het allerhoogste kaliber.

Revanchegevoelens
MVV Maastricht zal er alles aan gelegen zijn tegen de Domstedelingen de bittere nasmaak weg te spoelen die het overhield aan de beladen derby tegen Fortuna Sittard. Mestreech verloor in Zitterd met duidelijke cijfers: 3-0. Alsof dat nog niet genoeg olie is voor op het MVV-vuur, is de formatie van Ron Elsen er ongetwijfeld ook op gebrand zich te revancheren voor de 2-1 nederlaag die het eerder dit seizoen in Stadion Galgenwaard leed tegen de beloftenploeg van FC Utrecht. Die avond opende oud-speler van FC Utrecht Atilla Yildirim de score nog namens de bezoekers, maar zorgden twee treffers van Jong FC Utrecht’s Nick Venema voor een ommekeer: 2-1.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd MVV Maastricht – Jong FC Utrecht begint vanavond in De Geusselt om 20.00 uur. Flitsen van het duel passeren de revue in het FOX Sports-programma Voetbal op Vrijdag, dat om 19.50 uur begint. Voor een live verslag van de volledige partij biedt Twitter uitkomst. De mediacrew van FC Utrecht doet vanuit het zuiden van Limburg via DIT KANAAL live verslag van het duel.