Het beloftenteam van FC Utrecht remiseerde vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard tegen FC Den Bosch. Jong FC Utrecht nam na de break de leiding, maar kon de voorsprong niet over de streep trekken: 1-1.

Nee, hij hangt er natuurlijk niet létterlijk. En nee, je kunt ‘m niet zien, of aanraken. Maar je voelt ‘m aankomen: de gelijkmaker. FC Den Bosch zet na een uur spelen in Stadion Galgenwaard aan en drukt Jong FC Utrecht stukje bij beetje verder naar achter. Landjepik. Met de gelijkmaker als resultaat. Op een schot van Oussama Bouyaghlafen brengt Thijmen Nijhuis knap redding, maar in de rebound kan ook de sluitpost van de Utrechters een treffer niet voorkomen. Muhammed Mert schiet de bal tegen de touwen: 1-1.

Sow bedient Joosten
Daarmee is het resultaat van het werk dat Jong FC Utrecht tijdens de eerste 55 minuten van de partij heeft verzet door de Bosschenaren uitgewist. Na de nodige veelbelovende Utrechtse aanvallen is het tien minuten na de rust Patrick Joosten die van dichtbij de bal over de lijn schiet: 1-0. Bijzondere dank gaat daarbij uit naar Sylla Sow, die wegloopt uit de rug van Mats Deijl en vervolgens na een mooie dribbel ook een afgemeten voorzet geeft.

Alle kanten op
In de laatste twintig minuten van de partij kan én gaat het alle kanten op. FC Den Bosch schroomt niet de aanval te zoeken en Jong FC Utrecht kan daarvan profiteren door de ruimtes die de Brabantse defensie laat vallen in te duiken, maar dat doen de manschappen van trainer/coach Robin Pronk niet vaak en zorgvuldig genoeg. Al is de grootste en beste kans van het laatste deel van de wedstrijd wel voor Jong FC Utrecht. Dario Dumic krijgt de kans af te drukken, doet dat ook, maar ziet zijn inzet stranden in een melee van spelers.

Op naar Maastricht, dan NEC op bezoek
Voor Jong FC Utrecht wacht vrijdag een uitwedstrijd tegen MVV Maastricht en drie dagen later, op maandag 12 maart, krijgt de beloftenploeg in Stadion Galgenwaard bezoek van titelfavoriet NEC.

Jong FC Utrecht - FC Den Bosch 1-1 (0-0)
55. Patrick Joosten 1-0
69. Muhammed Mert 1-1

Gele kaarten: Giovanni Troupée (Jong FC Utrecht), Mats Deijl, Sam Kersten, Sven Blummel (FC Den Bosch).

Toeschouwers: 633.

Scheidsrechter: Laurens Gerrets.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Giovanni Troupée, Dario Dumic, Robin Zwartjens, Robin van der Meer; Anouar Kali, Odysseus Velanas, Karim Loukili (77. Redouan El Yaakoubi); Bilal Ould-Chikh (73. Mohamed Mallahi), Sylla Sow, Patrick Joosten (64. Nick Venema).

Opstelling FC Den Bosch:
Kees Heemskerk; Mats Deijl, Sam Kersten, Bart Biemans, Kahraman Demirtas; Kevin Felida (59. Jens van Son), Niek Vossebelt (84. Jeremy Fernandes), Muhammed Mert; Sven Blummel, Jort van de Sande, Zija Azizov (46. Oussama Bouyaghlafen).