FC Utrecht-voetballer Dragos Albu is opgeroepen voor Roemenië Onder 17. De middenvelder, die deel uitmaakt van de selectie van Jong FC Utrecht, gaat met zijn land- en leeftijdsgenoten deelnemen aan een EK-kwalificatietoernooi in Hongarije.

In Poule 7 van de zogeheten Eliteronde strijden de Roemenen met Slovenië Onder 17, Israël Onder 17 en Hongarije Onder 17 om deelname aan het Europees Kampioenschap, dat later dit jaar in Engeland wordt gehouden. De groepswinnaar plaatst zich voor dat toernooi en ook de zeven beste nummers twee uit de pouleronde weten zich verzekerd van deelname aan het EK.

Roemenië Onder 17 plaatste zich voor de laatste kwalificatiefase, de Eliteronde, door in de kwalificatiesessie ervoor samen met Oostenrijk Onder 17 door een poule heen te komen waarin ook Litouwen Onder 17 en Luxemburg Onder 17 actief waren. In de drie partijen uit die kwalificatieronde was FC Utrecht’s Albu steeds aanvoerder van de Roemeense ploeg.

In de Eliteronde speelt Roemenië Onder 17 op donderdag 22 maart tegen Israël Onder 17, op zondag 25 maart tegen Hongarije Onder 17 en op woensdag 28 maart tegen Slovenië Onder 17.