De opties in de aflopende overeenkomsten van de eerste elftal-spelers Urby Emanuelson, Patrick Joosten en Nick Marsman zijn door FC Utrecht gelicht. Het drietal staat daardoor ook komend seizoen onder contract in de Domstad.

Ook de optie in de overeenkomst van Jong FC Utrecht-verdediger Tim Brinkman is gelicht, net als de optie in het contract van FC Utrecht O19-aanvaller Dereck Darkwa. Dat duo blijf daardoor ook aan FC Utrecht verbonden in de jaargang 2018/2019.

De optie in het contract van eerste elftal-voetballer Chris David is door de club niet gelicht, echter houden beide partijen de mogelijkheid open om later met elkaar weer in gesprek te gaan. Met de Jong FC Utrecht-spelers Nick Lim en Shayne Pattynama is de club nog in gesprek over de toekomst.

De opties in de contracten van de Jong FC Utrecht-spelers Joost Meendering, Maarten Peijnenburg en Jan Willem Tesselaar zijn niet gelicht. De aflopende contracten van de Jong FC Utrecht-voetballers Conner Blöte, Louk Dekkers, Menno Heus, Tufan Özbozkurt en Bart Sinteur zijn door FC Utrecht formeel opgezegd.