Maar meteen met de Brabantse deur in het Utrechtse huis: PSV-uit is niet een wedstrijd die de Domstedelingen goed ligt. De vorige 21 keer dat FC Utrecht in het Philips Stadion een Eredivisiewedstrijd speelde, bleven de punten in Noord-Brabant.

De laatste 10 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie speelde tegen PSV, wonnen de Eindhovenaren.

Eerder dit seizoen won PSV in Utrecht met 1-7.

Goed. Tot zover de Brabantse deur in het Utrechtse huis. Lichtpuntjes? Voldoende! Winnen in Eindhoven, FC Utrecht kán het. Het gebeurde voor het laatst op 4 februari 2016, toen in KNVB Bekerverband. Met 1-3 werden de Brabanders toen geklopt, en dus uitgeschakeld.

Winnen in Eindhoven? Het gebeurde in de Eredivisie ook in 1980. Een 2-3 zege voor de Utrechters die dag, dankzij doelpunten van Leo van Veen, Ton de Kruyk en Gerard van der Lem.

De laatste keer dat FC Utrecht een punt oogstte in Eindhoven? Daar was Jean-Paul de Jong bij! De trainer/coach van nu was toen speler; net zoals trouwens Phillip Cocu, die destijds namens PSV binnen de lijnen stond. Dat was op 16 maart 1996.

PSV won 21 van de 25 Eredivisieduels die het dit seizoen speelde. Alleen in 1985/1986 en 2014/2015 stond PSV op 22 overwinningen na 26 speelrondes; een clubrecord.

FC Utrecht jaagt op de evenaring van een clubrecord. De FC uit de Domstad won de vorige 4 Eredivisiewedstrijden. Het clubrecord staat op 5 zeges op rij. Dat werd neergezet in november/december 2010 en geëvenaard in april/augustus 2017.

PSV is nog 1 zege verwijderd van een evenaring van het totaal aantal overwinningen van vorig seizoen; 22 stuks dus.

Onder leiding van oefenmeester De Jong is FC Utrecht in alle 8 Eredivisiepartijen ongeslagen. Utrechter De Jong is de eerste trainer/coach van FC Utrecht die ongeslagen bleef in zijn eerste 8 competitieduels.

PSV is ongeslagen in 46 Eredivisieduels op zaterdag sinds een 2-1 nederlaag in Almelo tegen Heracles op 19 september 2015. Dat is een evenaring van het uit 1975-1978 stammende clubrecord.

In duels met de teams uit de Traditionele Top Drie is FC Utrecht nu 3 partijen ongeslagen. De langste reeks in de clubgeschiedenis zonder nederlaag tegen de ploegen uit de Traditionele Top Drie bedraagt 5 duels.

PSV verloor als enige ploeg dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd.

Sander van de Streek was direct betrokken bij 5 van de laatste 7 Eredivisiegoals van FC Utrecht.

Sinds zijn komst naar PSV scoorde Marco van Ginkel in elke Eredivisiewedstrijd die hij tegen FC Utrecht speelde (3 partijen, 3 goals).

Zakaria Labyad, voormalig speler van PSV, is dit seizoen vooralsnog clubtopscorer van de Utrechters. Zijn doelpuntenteller staat op 10.

Alleen Piet Giesen (17 jaar, 35 dagen in 1962) was jonger toen hij scoorde voor PSV in de Eredivisie dan Labyad (17 jaar, 40 dagen op 18 april 2010, toen hij 2 keer doel trof tegen FC Groningen).

Zowel Labyad als Mark van der Maarel scoorden in de laatste 2 uitduels van FC Utrecht in de Eredivisie.

Bij FC Utrecht staan Gyrano Kerk, Sean Klaiber en Willem Janssen op scherp. Aan Eindhovense zijde ontbreekt Hirving Lozano vanwege een schorsing. Bovendien zijn Steven Bergwijn, Jorrit Hendrix, Marco van Ginkel, Santiago Arias en Nicolas Isimat-Mirin slechts 1 gele kaart verwijderd van een uitsluiting.