De laatste 8 keer dat FC Utrecht en Vitesse in de Eredivisie tegenover elkaar stonden, of dat nu in Utrecht of Arnhem was, bleven de Utrechters ongeslagen.

Alleen PSV (22) en AZ (18) verzamelden sinds de winterstop meer punten in de Eredivisie dan Vitesse: 17.

Alleen tegen VVV-Venlo (9 duels) heeft FC Utrecht op dit moment een langere ongeslagen reeks in de Eredivisie dan tegen Vitesse.

Vitesse boekte dit seizoen tot nu toe 6 uitzeges. Het laatste seizoen waarin de geel-zwarten vaker wonnen in uitpartijen was in 2014/2015: 8 maal.

De laatste 4 thuispartijen die FC Utrecht in de competitie speelde tegen Vitesse, werden door de Domstedelingen gewonnen.

Vanuit standaardsituaties was Vitesse dit seizoen 19 keer trefzeker; samen met Ajax en PSV het vaakst van alle teams.

FC Utrecht kwam in 23 van de laatste 24 thuispartijen tegen Vitesse tot scoren. De enige wedstrijd in die reeks van 24 duels waarin dat niet lukte, was op 11 maart 2001. Edwin Zoetebier hield toen namens de Gelderlanders zijn doel schoon in Utrecht.

Niet alleen aanvallend is Vitesse sterk bij standaardsituaties, ook verdedigend scoort de formatie uit Arnhem goed als het gaat om dode spelmomenten. De ploeg incasseerde daaruit tot nu toe 7 goals; het minste van alle ploegen in de competitie. Ajax, FC Groningen en FC Utrecht delen in dat klassement de tweede plaats met 9 tegentreffers.

Van de laatste 20 thuispartijen in de Eredivisie die FC Utrecht speelde, verloor de ploeg uit Utrecht er slechts 1: van koploper PSV.

Met 10 doelpunten is Zakaria Labyad in de Eredivisie clubtopscorer van FC Utrecht. Labyad speelde in het verleden voor Vitesse en kwam in 45 Eredivisieduels in dienst van de Arnhemmers tot 11 goals.

Aanvaller Tim Matavz van Vitesse scoorde tegen 17 van de 18 Eredivisieclubs. De ploeg die op dat lijstje nog ontbreekt? Inderdaad: FC Utrecht. Er zijn 5 huidige Eredivisievoetballers die tegen alle 18 huidige Eredivisionisten scoorden: Klaas Jan Huntelaar, Siem de Jong, Luuk de Jong, Lasse Schöne en Jens Toornstra.

Aanvoerder Willem Janssen van FC Utrecht was in de Eredivisie al 6 keer trefzeker tegen Vitesse; meer dan tegen elke andere club. Janssen besliste vorig seizoen ook het onderlinge treffen, door in de blessuretijd die 1-0 te maken.

In de FC Utrecht-selectie 3 spelers die hun debuut in het betaalde voetbal maakten tegen Vitesse: Ramon Leeuwin (2007), Anouar Kali (2011) en Giovanni Troupée (2015).

De FC Utrecht-spelers Gyrano Kerk, Sean Klaiber en Willem Janssen staan op scherp. Bij Vitesse is Luc Castaignos nog 1 gele kaart verwijderd van een schorsing.