In de vorige 5 potten waarin FC Utrecht in de Eredivisie tegen sc Heerenveen speelde, bleef het team uit de Domstad ongeslagen. Alleen tegen Ajax (18 partijen op rij) wachten de Friezen langer op een overwinning dan tegen de Utrechters.

FC Utrecht won 2 van de laatste 6 uitduels die het in de Eredivisie speelde. Beide overwinningen – op respectievelijk VVV-Venlo en Roda JC Kerkrade – werden geboekt in Limburg.

Eerder dit seizoen won FC Utrecht met 3-1 van sc Heerenveen. Stijn Schaars opende de score namens de bezoekers, waarna Yassin Ayoub al snel de gelijkmaker scoorde. Jean-Christophe Bahebeck nam de 2-1 en 3-1 voor zijn rekening.

Afgelopen seizoen was sc Heerenveen-uit bij FC Utrecht de slechtst bezochte awayday: 106 supporters reisden toen mee naar Friesland. Hoe anders is dat dit seizoen; mede dankzij een door Supporters Vereniging FC Utrecht in samenwerking met FC Utrecht georganiseerde actie. De teller staat nu al op bijna 400 meereizende supporters.

In het Abe Lenstra Stadion oogstte sc Heerenveen 13 punten uit de laatste 6 duels: 4 zeges, 1 gelijkspel, 1 nederlaag. Die nederlaag werd geleden tegen Excelsior, dat met 0-1 won in Friesland.

Zakaria Labyad was dit seizoen bij 18 Eredivisiedoelpunten betrokken: 11 goals, 7 assists. Slechts 4 spelers waren dit seizoen in aanvallend opzicht waardevoller voor hun club.

Er vielen dit seizoen tot nu toe 32 Eredivisie-doelpunten in het Abe Lenstra Stadion. Alleen bezoekers van de thuiswedstrijden van Excelsior kregen er minder te zien: 27.

Van de laatste 6 Eredivisieduels die sc Heerenveen speelde, won de ploeg er 1. Dat was op zaterdag 3 maart, toen Willem II met 2-0 werd geklopt.

Geen verdediger was dit seizoen bij zoveel goals betrokken als sc Heerenveen-back Denzel Dumfries: 10 stuks (3 goals, 7 assists).

Teams onder leiding van Jurgen Streppel kregen tot dusverre in de competitie 499 tegendoelpunten te verwerken (in 344 duels in de Eredivisie en de Jupiler League).

Onder anderen op de spelerslijst van de Friezen: Dave Bulthuis. De vleugelverdediger speelde 80 Eredivisieduels namens FC Utrecht tussen 2011 en 2014 en vond daarin in totaal 9 keer het net.

Bij FC Utrecht is Willem Janssen geschorst. Sean Klaiber en Gyrano Kerk staan op scherp. De sc Heerenveen-spelers Morten Thorsby, Stijn Schaars en Lucas Woudenberg staan op scherp.