Tele2 stond vandaag (zondag) haar plekje op het shirt van FC Utrecht af. De voetballers uit de Domstad speelden tegen FC Twente met Football Makes It Happen op hun rug.
 
Dat was niet het enige. Ook op de LED-boarding langs het veld stond de naam van de stichting, die kinderen met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking of ernstige ziekte ondersteunt. Tele2 werkte mee aan de wissel, omdat de organisatie het goede doel graag een kans bood om haar naamsbekendheid te vergroten.
 
“Een schitterend gebaar van Tele2”, vindt Henk Schieveen, voorzitter van Football Makes It Happen. “Meer promotie betekent meer bekendheid en hopelijk meer steun voor kinderen die het keihard nodig hebben.” Football Makes It Happen veilt voetbalshirts via Facebook (Bieden op gedragen voetbalshirts), organiseert Meet & Greets met voetballers, verkoopt merchandise en krijgt donaties. Met het geld worden kinderen op verschillende manieren geholpen. Denk aan de financiering van een therapie, een onvergetelijk uitje of speciale hulpmiddelen.
 
De stichting bestaat nog maar een paar jaar, maar heeft al voor menig kind veel kunnen betekenen. Een aantal bekende en onbekende ambassadeurs zet zich belangeloos in voor de stichting.