Voor FC Utrecht O19 stond vandaag de inhaalwedstrijd tegen PSV O19 op het programma. De eigen velden op Sportcomplex Zoudenbalch waren afgekeurd, zodat er uitgeweken werd naar het kunstgras van Kampong. Bij de grootste amateurclub van de stad Utrecht werden beide ploegen gastvrij ontvangen.

Met een paar sterkhouders bij Jong FC Utrecht en een paar in de lappenmand was het puzzelen voor trainer Robert Wijnands en zijn assistent Michael Mols. De basisformatie was uiteindelijk dezelfde die vorige week tegen AZ O19 aan de aftrap stond. Toen werd er een punt gehaald. Vandaag liep het allemaal anders. 

Het werd een wedstrijd met van Utrechtse kant 2 gezichten. In de eerste helft liet de ploeg weinig tot niets zien. Er was geen rust aan de bal, er was te veel twijfel en er was teveel ontzag voor de tegenstander. De thuisploeg ontbeerde grip op het middenveld, vooral doordat er onderling weinig tot niet of niet goed gecoacht werd. Kortom, het was allemaal niet goed genoeg. Bovendien werd PSV in stelling gebracht dankzij Utrechtse fouten. Verkeerde keuzes op het middenveld en in de verdediging. PSV profiteerde daar dankbaar van. 

In de 25e minuut zetten de Eindhovenaren aan en dat leverde hen 2 corners op rij op. De eerste kon doelman Fabian de Keijzer nog fraai onschadelijk maken door de bal over te tikken, maar dat ging ten koste van een tweede hoekschop. Maar bij de tweede echter moest ook hij capituleren, toen de Utrechtse verdedigers de bal niet uit de doelmond weg kregen en PSV uiteindelijk via een scrimmage wist door te drukken. 0-1 door Justin Lonwijk. Een onnodig weggegeven goal want als er verdedigend feller zou zijn ingegrepen dan was deze absoluut niet gevallen.

PSV rook dat er meer in zat en ging op jacht naar de volgende goal en die viel, ook weer geheel onnodig, vlak voor rust. Een foute inspeel pass op het middenveld leidde balverlies in. En op zijn PSV's counterde de ploeg zich een weg naar voren, daarbij weinig in de weg gelegd door de Utrechtse verdediging. 0-2 door Amar Catic.

De rust gebruikte trainer Wijnands om enkele zaken te benoemen die niet goed gingen. Zep Swijghuisen bleef in de kleedkamer achter; voor hem kwam Dino Janssen in de ploeg. Hij bracht voorin meer reuring in het Utrechtse aanval spel. Maar dan is het zaak om snel de aansluitingstreffer te maken. Deze bleef jammer genoeg uit omdat, ondanks de aanvallende wissels, de Utrechters niet echt gevaarlijk werden in het vijandelijke strafschopgebied.

PSV bleef gevaarlijk in de counter en stelde Fabian de Keijzer nog een keer op de proef. Maar de laatste bleef in een 1 tegen 2 situatie prima op de been en redde fraai.

Het bleef bij 0-2 en na afloop luisterde uw verslaggever mee bij de nababbel van Robert Wijnands:"PSV was feller op de bal, sneller in de omschakeling en toonde de wil om te winnen. Of dat nu individuele duels waren of om scoren ging. Bij mijn ploeg was het te vrijblijvend. Teveel twijfel en geen doortastendheid in de eerste helft. Beduidend meer laten zien in het tweede gedeelte, maar het was per saldo allemaal onvoldoende."

FC Utrecht O19 - PSV O19 0-2
0-1 27. Justin Lonwijk
0-2 43. Amar Catic

FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Sylian Mokono, Mark Pabai, Cas Odenthal, Gabriel Culhaci, Tanay Uzan (78. Vinicius Cardoso), Benis Belesi, Dragos Albu, Dereck Darkwa (65. Andrew Kanters), Khalid Khajouli (70. Jayden Macnack), Zep Swijghuisen (46. Dino Janssen)

Volgende week wacht er weer een thuiswedstrijd voor FC Utrecht O19, nu tegen ADO Den Haag O19. De Hagenaren hebben tot nu toe 1 punt vergaard. Gezien de weersverwachting in de komende week kan het zomaar zijn, dat deze wedstrijd wederom op een andere locatie wordt gespeeld. Houdt daarom de site van de Jeugd Academie in de gaten (www.fcutrechtjeugdacademie.nl).