FC Utrecht O17 moest dit weekeinde uitwijken naar het kunstgrasveld van buurman Rivierwijkers. sc Heerenveen werd daar met 2-1 opzij gezet en op die overwinning was helemaal niets af te dingen. 
In de eerste helft had de ploeg van trainer Ruud Heus al het beste van het spel, kreeg ook enige kansen, maar moest ook oppassen voor de tegenstander. Keeper Carlito Welink vierde zijn rentree na lang blessureleed met twee uitstekende reddingen. Eerst redde hij in een één tegen één situatie en later tikte hij een vrije trap uit de bovenhoek.

Na rust zette Utrecht de Friese tegenstander op achterstand door doelpunten van Oussama Alou en Amoros Nshimirimana. De zege leek in de pocket, maar kwam nog in gevaar omdat de scheidsrechter een penalty aan Heerenveen gaf na een vermeende handsbal. Daardoor ontstond er toch nog een spannende slotfase, mede doordat de arbiter Utrecht aanvoerder Christopher Mamengi in blessuretijd zijn tweede gele kaart gaf, omdat deze na een blessurebehandeling niet had gewacht op een teken van de arbitrage om het speelveld weer te mogen betreden. "Wat een belachelijke beslissing", vond trainer Ruud Heus. "Chris krijgt een doodschop, wordt behandeld, wil snel weer het veld in om zijn ploeg de laatste minuut door te loodsen en krijgt als dank dan ook nog eens zijn tweede gele kaart. De omgekeerde wereld gewoon. En dan zegt hij (de scheidsrechter) ook nog eens dat hij dat normaal niet zou hebben gedaan, maar nu wel omdat er een rapporteur langs de kant stond.
Maar goed, ik ben in ieder geval zeer te spreken over mijn ploeg. We gaan steeds beter spelen en ik moet natuurlijk iedereen een pluim geven. Ze hebben alles gegeven en de drie punten waren meer dan verdiend."

Scoreverloop:
"60  1-0  Oussama Alou
"64  2-0  Amoros Nshimirimana
"73  2-1  Nordin Tahboun (strafschop)

Opstelling FC Utrecht O17: Carlito Welink, Sedessio Spier, Rick Meissen ("46 Valentijn Beck), Christopher Mamengi, Sam Tel, Yuya Ikeshita, Malik Trustfull ("77 Jaden Airewele),
 Djevencio van der Kust, Amoros Nshimirimana, Oussama Alou ("79 Ayouba Kosiah), Sem van Zwieten ("63 Fabio Hendriksen).