Verdediger Mark van der Maarel staat vandaag in de basis bij FC Utrecht voor de partij tegen PEC Zwolle. Voor de achterhoedespeler wordt het zijn 200ste Eredivisiewedstrijd namens de Domstedelingen. FCUtrecht.nl dook in de statistieken en stelde 8 #MaarelFacts op.

Mark van der Maarel speelde op 20 september 2009 zijn eerste competitiewedstrijd in dienst van FC Utrecht.

Bij zijn eerste partij namens FC Utrecht in de Eredivisie droeg de verdediger het shirt met rugnummer 35.

Sander Keller maakte op die bewuste dag in Den Haag plaats voor Van der Maarel, die dus als invaller debuteerde namens FC Utrecht op het hoogste niveau.

De eerste zes partijen waarin Van der Maarel in actie kwam met FC Utrecht in de Eredivisie, bleven de Domstedelingen ongeslagen.

Een doelpuntenmachine is Van der Maarel niet gebleken. Dik vijf jaar nadat hij zijn debuut maakte, vond hij voor het eerst het net. Min of meer per toeval, want het doelpunt ontstond op 7 november 2014 nadat Kristoffer Peterson de bal tegen de borstkas van Van der Maarel schoot.

Inmiddels heeft Van der Maarel vier Eredivisiedoelpunten op zijn naam. Zijn eerste en zijn vooralsnog laatste treffer scoorde hij op de kunstgrasmat van Excelsior.

Van de 200 partijen die Van der Maarel inmiddels namens FC Utrecht in de Eredivisie speelde, begon hij er in 180 in de basis.

Tot nu toe (exclusief de partij van vandaag tegen PEC Zwolle, dus) was Van der Maarel goed voor 16.149 speelminuten in de Eredivisie; allemaal namens FC Utrecht.