Zaterdag 10 februari speelt FC Utrecht met het logo van de Nederlandse Brandwonden Stichting op zijn rug. Deze unieke shirts worden na de wedstrijd gesigneerd en verloot onder iedereen die een SMS-gift geeft om kinderen met brandwonden te helpen.

Dat het logo van de Nederlandse Brandwonden Stichting op de ruggen van de spelers van FC Utrecht prijkt, is een cadeautje van de connectiviteitspartner van FC Utrecht, Tele2. De opbrengst van de actie gaat naar projecten voor kinderen met brandwonden. Dat is hard nodig want elk jaar raken er nog vele kinderen ernstig verbrand, vooral door ongelukken met hete thee en koffie.

Meer dan een kwart van de patiënten in de drie Nederlandse brandwondencentra zijn kinderen jonger dan 5 jaar. Omdat littekens niet meegroeien, komen velen van hen letterlijk ‘te strak in hun vel’ te zitten. Vele operaties zijn nodig om te zorgen dat ze kunnen groeien. De vele operaties en moeizame revalidatie heeft een enorme invloed op het leven van de kindjes en hun naasten.

De Nederlandse Brandwonden Stichting wil brandwonden voorkomen en leed van mensen met brandwonden tot een minimum beperken. Onder andere door kinderen te leren leven met hun brandwonden. Lotgenotencontact speelt hierbij een belangrijke rol. Door lotgenotencontact voelen ze zich gesterkt, durven ze zich bloot te geven en voelen ze zich er niet alleen voor staan.

Win een uniek voetbalshirt FC Utrecht!
Wilt u deze kinderen met brandwonden helpen? SMS dan WINNEN naar 4333 en maak kans op een van de voetbalshirts van de wedstrijd FC Utrecht – PEC Zwolle. Rechtstreeks een gift overmaken kan natuurlijk ook. Dat kunt u doen naar rekeningnummer NL93 RABO 0388013222, ter attentie van de Nederlandse Brandwonden Stichting, onder vermelding van Actie Tele2.