Het Manifest, het document dat de leidraad vormt voor het denken en doen van FC Utrecht, is gistermiddag (zondag) in Stadion Galgenwaard door de directie van de club uitgereikt aan delegaties van de supportersverenigingen Supporters Vereniging FC Utrecht en True Support.

De overhandiging van Het Manifest vond plaats in de hoofdentree van Stadion Galgenwaard, voor het onlangs onthulde Sint Maarten Doek. Bepaald geen toeval, want FC Utrecht en Sint Maarten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sint Maarten, de beschermheilige van de stad Utrecht, deelde zijn rode mantel met een bedelaar en daardoor werd zijn witte onderrok zichtbaar. De kleuren rood en wit zijn vandaag de dag terug te vinden in het stadswapen van Utrecht, het logo van FC Utrecht en de shirts van de FC.

“Wie we zijn, wat we doen en waarom we doen wat we doen hebben we vastgelegd in Het Manifest. Dat hangt groot in de kantoren van Stadion Galgenwaard en Sportcomplex Zoudenbalch en komt ook op prominente plekken op alle tribunes van het stadion te hangen”, aldus Commercieel Directeur Martijn Standaart van FC Utrecht. “Om te onderstrepen hoe trots we zijn op Het Manifest en de manier waarop dat tot stand is gekomen, namelijk via een samenwerking tussen alle bij de club betrokken geledingen, hebben we het officieel uitgereikt aan SV FC Utrecht en True Support.”