Een recordbijdrage van 160.908 euro ontvangt de FC Utrecht Academie dit jaar van de VriendenLoterij. Het bedrag is tot stand gekomen dankzij de vele FC Utrecht-supporters die meespelen met de loterij die de jeugdopleidingen van alle Nederlandse profvoetbalclubs ondersteunt.

Het bedrag dat FC Utrecht van de VriendenLoterij ontvangt, is voor de vierde keer op rij gestegen. Was het in 2014 nog 127.621 euro, inmiddels is dus de grens van 160.000 euro doorbroken. Slechts vier clubs in Nederland hebben dankzij hun supporters een hogere bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen; Ajax, Feyenoord, PSV en FC Twente. Afgelopen seizoen speelden de supporters van FC Utrecht via de VriendenLoterij nog 142.532 euro bij elkaar.

“We kunnen niets anders dan trots zijn op onze met de VriendenLoterij meespelende supporters”, laat Commercieel Directeur Martijn Standaart van FC Utrecht weten. “De jeugdopleiding is een belangrijke levensader van FC Utrecht en met dank aan al die meespelende supporters kunnen we die elk jaar weer van een extra impuls voorzien.”

Alle meespelende FC Utrecht-supporters: bedankt!