Een stunt vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard. Daar was Jong FC Utrecht, nochtans de nummer 20 van het klassement, met 2-1 te sterk voor Jong Ajax; de nummer 1 van de ranglijst. Patrick Joosten en Sylla Sow zorgden in de ijzige kou voor de Utrechtse doelpunten.

De bal gaat van huts, fluts, kluts. De bal gaat van been naar been. Tak, tik, tok. Flipperkastvoetbal. Vaak zijn het dan de spelers met een neusje voor de goal die het leer voor de voeten krijgen. En zo geschiedt. Sylla Sow drukt af, Stan van Bladeren blijft verslagen achter. Met nog twintig minuten te spelen neemt Jong FC Utrecht opnieuw de leiding tegen Jong Ajax. Het staat 2-1. De hekkensluiter tegen de koploper. Een stunt in Stadion Galgenwaard is aanstaande.

Een ander beeld
Hekkensluiter tegen koploper. Ja, dat is wat de ranglijst je vertelt. Maar dat is niet het beeld dat beklijft als je de partij tussen de Utrechters en de Amsterdammers bekijkt. De Domstedelingen leggen een eerste helft op de mat om U tegen te zeggen. Kampioenskandidaat Jong Ajax komt er nauwelijks aan te pas tegen Jong FC Utrecht. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk speelt goed voetbal en krijgt kansen.

Jubelende Joosten
En toch mag Jong FC Utrecht zich een verwijt maken. Namelijk: dat het team met niet meer dan één doelpunt marge na 45 minuten richting kleedkamer sjouwt. Patrick Joosten is degene die wél met scherp schiet. En hoe. Na een kwartier spelen rost de middenvelder de bal vanaf een meter of 25 diagonaal in de hoek. Een jubelende Joosten, en terecht, want wát een goal: 1-0.

Amsterdamse opmars
In de eerste fase van de tweede helft lijkt de partij te kantelen. De Utrechtse voorsprong komt in gevaar en verdwijnt na een periode van Noord-Hollandse druk ook. Invaller Kaj Sierhuis schiet via de binnenkant van de paal de 1-1 binnen en dan kan het kwartje twee kanten op vallen: die van de hekkensluiter, of die van de koploper.

Afdwingen
Uiteindelijk trekken de Utrechters aan het langste eind en dat dwingen ze zelf af. Met goed spel, gevaarlijke en snel uitgevoerde aanvallen en dus een treffer van Sow; een treffer die de winnende blijkt te zijn: 2-1.

Volgende week: FC Den Bosch-thuis
Over een week speelt Jong FC Utrecht opnieuw een thuiswedstrijd in Stadion Galgenwaard. Op maandag 5 maart komt FC Den Bosch op bezoek in Utrecht.

Jong FC Utrecht - Jong Ajax 2-1 (1-0)
16. Patrick Joosten 1-0
63. Kaj Sierhuis 1-1
71. Sylla Sow 2-1

Gele kaarten: Giovanni Troupée (Jong FC Utrecht), Teun Bijleveld, Luis Orejuela, Mitchel Bakker (Jong Ajax).

Toeschouwers: 404.

Scheidsrechter: Stan Teuben.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Nick Marsman; Giovanni Troupée, Maarten Peijnenburg, Robin Zwartjens, Robin van der Meer; Rick van der Meer, Odysseus Velanas (88. Redouan El Yaakoubi), Chris David, Patrick Joosten (46. Mohamed Mallahi); Nick Venema (68. Jeredy Hilterman), Sylla Sow.

Opstelling Jong Ajax:
Stan van Bladeren; Rasmus Kristensen, Danilho Doekhi, Leon Bergsma, Mitchel Bakker; Noussair Mazraoui, Noa Lang (85. Ché Nunnely), Dani de Wit; Luis Orejuela, Mateo Cassierra (59. Kaj Sierhuis), Dennis Johnsen (41. Teun Bijleveld).