Wat voor de thuispartij een zalige zevenklapper was, voelde vanavond (vrijdag) voor Jong FC Utrecht als een zeer zure appel. De beloftenploeg ging met 7-0 onderuit in Doetinchem tegen De Graafschap. FCUtrecht.nl zocht trainer/coach Robin Pronk van de Utrechtse formatie op in de catacomben van De Vijverberg voor een nababbel.

“Het is voor het eerst dat dit ons overkomt, na anderhalf jaar te hebben gevoetbald in de Jupiler League”, doelt Pronk op de afstraffing die zijn team kreeg van De Graafschap. “En dan klinkt het gek als je na zo’n 7-0 score zegt, maar het had ook anders kunnen lopen vanavond. Bij 0-0 misten we een penalty. Tijdens de eerste helft kregen we negen corners en via onder anderen Jeredy Hilterman en Odysseus Velanas honderd procent kansen. En dan waren er nog diverse mogelijkheden.”

Dat die niet werden benut, dat was één. Maar dat aan de andere kant van het veld de Superboeren dan zo makkelijk door de linies heen konden sjouwen, dat was twee. En daarin zat hem de crux. “We verdedigden slecht vandaag en werden op het middenveld volledig overlopen. Elke steekbal, elke bal in de diepte, was een kans voor De Graafschap. We werden zoek gespeeld bij momenten.”

Het breekpunt in de partij was de 3-0, zo vond Pronk. Dat doelpunt werd op slag van rust gemaakt, vanuit een counter na een Utrechtse hoekschop. “Als het bij 2-0 blijft na de eerste helft, heb je toch een andere uitgangspositie na de rust. Nu was het vooral zaak in de tweede helft bij elkaar te blijven. Dat lukte niet.”