Jong FC Utrecht verliest vanavond met 2-0 van Helmond Sport. Na het goede resultaat tegen RKC Waalwijk kan de ploeg van trainer/coach Robin Pronk vandaag de drie punten helaas niet mee naar huis nemen. FCUtrecht.nl zocht de trainer/coach op om het te hebben over deze wedstrijd.
 
Dit is een andere wedstrijd dan vorige keer, je speelt met een andere opstelling en tegen een ander type tegenstander.” Pronk is kritisch op wat sommige spelers vandaag op het veld hebben laten zien. “Het enige waar je voor moet zorgen is dat je ruim voldoende haalt en dat hebben een aantal jongens niet gedaan, dat is het grote verschil met vorige week.”

In het begin was de wedstrijd volgens Pronk erg in balans. “Zij kregen kansen, wij kregen wat kansen en wat cornerballen die over en weer gaan. Alleen gaan wij dan kapot bij zo’n cornerbal.” Doelend op de eerste goal van Helmond, waarbij de bal uit de kluts bij een corner voor de voeten belandt van Vicento. “Daar worden afspraken niet nagekomen en dan kom je 1-0 achter.”
 
De rode kaart in de tweede helft kwam het spel van Jong FC Utrecht niet ten goede. “Met tien tegen elf wordt het een stuk moeilijker. Met wissels en op verschillende manieren proberen we toch wat aanvallend iets te creëren. Net in de fase dat we er nóg een aanvaller bij willen zetten om de gelijkmaker te scoren maken zij de 2-0.”
 
Patrick Joosten maakte in deze wedstrijd voor het eerst sinds februari 2017 zijn rentree op de Nederlandse velden. “Het is lastig voor hem om in te vallen in een wedstrijd zoals deze. Maar goed, het beginnetje is er en dat is positief voor ons allemaal.”