Jong FC Utrecht liet zich vanavond (vrijdag) van z’n beste kant zien op De Westmaat. In Bunschoten-Spakenburg speelde het RKC Waalwijk van de mat: 5-2. FCUtrecht.nl zocht trainer/coach Robin Pronk op in de catacomben van De Westmaat voor een nababbel.

Amper een kwartier gespeeld, RKC Waalwijk uit het niets aan de leiding. Ingo van Weert schiet de 0-1 binnen. “Dan krijg je uit het niets zo’n doelpunt om je oren”, zucht Pronk. Vaker dan menigeen lief was dit seizoen, was dat dan de opmaat voor een moeizame avond. Heel anders liep het deze avond. “Het stimulerende was dat we vanuit twee vlijmscherpe counters de 1-1 en de 2-1 maakten. Dat gaf de ploeg een enorme boost”, aldus Pronk.

“Daarna maakten we ook vrij snel de 3-1 en de 4-1. We waren scherp en alert en straften misverstanden in de verdediging van RKC Waalwijk goed af”, vertelde de oefenmeester van de Utrechtse beloftenploeg. “In de tweede helft is het dan een kwestie van stand houden en stabiel staan. Menno Heus pakte na de rust vrij snel twee goede ballen en toen maakte Sylla Sow een uitstekende goal. Na die 5-1 weet je dan: dit is gespeeld, nu moeten we bij elkaar blijven. Dat deden we ook goed.”

Een week na de 7-0 nederlaag in Doetinchem tegen De Graafschap was het een verademing, zo’n dikke overwinning. “Het is mooi dat dit team nu heeft bewezen dit te kunnen in een wedstrijd op dit niveau”, aldus Pronk. “De ploeg heeft laten zien, een week nadat het een flinke tik op de neus kreeg, dit te kunnen. Nu is het zaak dat we dat nog vaker laten zien.”

“We hebben vandaag een goede teamprestatie geleverd”, concludeerde Pronk. “En daardoor kon een aantal spelers individueel uitblinken.”