Jong FC Utrecht schreef vanavond (maandag) drie punten bij in Stadion Galgenwaard. Daar won de Jupiler League-ploeg uit de Domstad met 2-1 van koploper Jong Ajax. FCUtrecht.nl stapte in de mixed zone af op trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht en nam de partij met de oefenmeester door.

“Je speelt tegen een goede ploeg vandaag, tegen de koploper. Als ik dan zie hoe we spelen: fantastisch”, aldus een opgewekte Pronk. “De ploeg verdient een heel groot compliment.”

Jong FC Utrecht ging van meet af aan de strijd met volle overtuiging aan en speelde een sterke eerste helft, waarin het zowel de meeste als de beste kansen kreeg. Een 1-0 ruststand was het resultaat. Jong Ajax kwam na een uur spelen op 1-1. “We kwamen er ook na die tegengoal steeds goed uit en dat resulteerde in het vertrouwen dat te blijven doen. Zo ontstond de 2-1. In de laatste twintig minuten hebben we die voorsprong heel goed vastgehouden.”

Waarom het tegen koploper Jong Ajax wél lukte de drie punten te pakken en tegen menig andere ploeg niet? “Je bent zo goed als je beste wedstrijd, zeg ik altijd maar. RKC Waalwijk-thuis was daar onlangs een voorbeeld van. Het gaat om rendement, ook dat. Wedstrijden als die tegen Telstar, FC Eindhoven en Almere City FC, daarin lukte het niet een voorsprong over de streep te trekken. Het gaat om volhouden. Misschien zitten we nu in een fase waarin we dat wel voor elkaar krijgen”, aldus Pronk.

“We moeten constant worden. Volgende week, als FC Den Bosch op bezoek komt, moeten we weer dit niveau laten zien. Constant worden, stabiel worden. Je ziet dat de jongens in ontwikkeling zijn. We zijn goed op weg.”