De beloftenploeg van FC Utrecht is tegen een even grote als pijnlijke nederlaag aangelopen. In Doetinchem was De Graafschap vanavond (vrijdag) een maatje te groot voor het talententeam uit de Domstad: 7-0.

Het is een doelpunt dat de wedstrijd illustreert, zeker op dat moment. Er zijn 42 minuten gespeeld in Doetinchem als Jong FC Utrecht voor de negende keer een hoekschop te nemen krijgt. De bal wordt verspeeld, de aanval daardoor afgekapt en als een duveltje uit een doosje komt De Graafschap er dan uit. Een paar balcontacten later ligt de bal aan de andere kant van het veld in het net. Daryl van Mieghem maakt er 3-0 van. Samba in de Achterhoek.

Bednarek sta-in-de-weg
En dan te bedenken dat na tien minuten Jong FC Utrecht een uitgelezen kans krijgt de openingstreffer te scoren en daarmee de Superboeren in een benarde positie kan brengen. Vanaf de strafschopstip lukt het Karim Loukili niet voormalig FC Utrecht-sluitpost Filip Bednarek te verschalken. De Pool houdt de bal tegen en dat is wat later blijkt de opmaat naar een baalavond voor de Domstedelingen.

Drie keer Diemers
Bednarek is overigens bepaald niet de enige oud-speler van FC Utrecht die de talentenploeg uit de Domstad dwarszit in deze ontmoeting. Wat te denken van middenvelder Mark Diemers, de nummer tien van De Graafschap. Hij maakt de 1-0, 2-0 en 5-0.

Tissoudali’s slotakkoord
Ook spits Fabian Serrarens (4-0), Utrechter in Gelderse dienst Youssef El Jebli (6-0) en de deze week door de Superboeren van het Franse Le Havre AC aangetrokken Tarik Tissoudali doen een duit in het Achterhoekse doelpuntenzakje. Tissoudali bepaalt de eindstand op 7-0 met een prachtig schot vanaf dik 25 meter.

Zeperd
Mede door de goal van Tissoudali, die hij het merendeel van de Doetinchemse doelpunten is betrokken, verlaten de Utrechters heftig balend het veld. Voor het eerst sinds de promotie van Jong FC Utrecht naar de Jupiler League zijn de Domstedelingen tegen een flinke zeperd aangelopen.

De Graafschap - Jong FC Utrecht 7-0 (3-0)
16. Mark Diemers 1-0
27. Mark Diemers 2-0
43. Daryl van Mieghem 3-0
53. Fabian Serrarens 4-0
54. Mark Diemers 5-0
80. Youssef El Jebli 6-0
90. Tarik Tissoudali 7-0

Bijz.: 10. Karim Loukili (Jong FC Utrecht) mist een strafschop.

Gele kaarten: Sven Nieuwpoort (De Graafschap), Mohamed Mallahi, Tufan Özbozkurt (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 7.711.

Scheidsrechter: Martin Pérez.

Opstelling De Graafschap:
Filip Bednarek; Bart Straalman (78. Myenty Abena), Sven Nieuwpoort (60. Kevin van Diermen), Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima; Robert Klaasen, Frank Olijve (68. Youssef El Jebli), Mark Diemers; Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens, Tarik Tissoudali.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Bart Sinteur, Robin Zwartjens, Junior van der Velden (46. Ruben Hoogenhout), Tufan Özbozkurt; Odysseus Velanas, Shayne Pattynama (60. Rick van der Meer), Sylla Sow, Karim Loukili; Mohamed Mallahi (72. Louk Dekkers), Jeredy Hilterman.