FC Utrecht O17 leed afgelopen zaterdag een even onnodige als onverdiende nederlaag in Rotterdam tegen Excelsior. Een enigszins gefrustreerde trainer Ruud Heus was dan ook kort in zijn analyse: “We hebben op het eerste kwartier na de wedstrijd gedomineerd, hebben voldoende kansen gehad om meer dan één doelpunt te maken, maar geven gewoon de overwinning aan de tegenstander cadeau.”.

Utrecht begon wat apathisch aan de wedstrijd, Excelsior was feller en won ook de meeste duels. Dat leidde echter niet tot veel kansen voor de Rotterdammers. Na een kwartier spelen kwamen de Utrechters beter in de wedstrijd zonder dat dit overigens tot grote kansen leidde. Maar dat kwam meestal omdat de keuzes in de laatste fase niet goed waren, men zag elkaar niet staan of weigerde de bal aan een er beter voor staande medespeler te geven. Dat Excelsior na een half uur de leiding nam, kwam dan ook uit de lucht vallen. Een schot van buiten het strafschopgebied werd verkeerd beoordeeld door Utrecht keeper Wessel Speel en Utrecht moest in de achtervolging. Vlak voor rust was de gelijkmaker daar, een afgeslagen corner werd ingeschoten door Yuya Ikeshita en door debutant Sam Tel zodanig van richting veranderd dat de Rotterdamse goalie kansloos was.

De tweede helft speelde zich voornamelijk af op de helft van Excelsior dat zich moest beperken tot counteren. Overigens kregen zij wel de beste kans op een hernieuwde voorsprong, maar de paal redde de Utrechters nog. Het was uitstel van executie, want niet veel later werd het toch 2-1 na opnieuw een snelle counter. En opnieuw zag keeper Wessel Speel er niet goed uit bij een lage schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied. Utrecht deed er daarna van alles aan om nog minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar ook nu werd niet de juiste keuze in de eindpass gemaakt of stond de Rotterdamse doelman een doelpunt in de weg.

A.s. zaterdag heeft Utrecht een nieuwe kans om zich te belonen voor het steeds beter ogende spel als Heerenveen op Zoudenbalch op bezoek komt, de aanvangstijd is 14.30.

“29  1-0 Excelsior
“39  1-1 Sam Tel
“61  2-1 Excelsior

Opstelling FC Utrecht O17: Wessel Speel, Valentijn Beck (“73 Sedessio Spier), Rick Meissen, Christopher Mamengi, Sam Tel, Yuya Ikeshita, Malik Trustfull (“72 Sem van Zwieten), Djevencio van der Kust, Amoros Nshimirimana, Oussama Alou, Aaron Agbomson.