FC Utrecht’s verdediger Christopher Mamengi behoort tot de voorselectie van Oranje Onder 17 voor het EK-kwalificatietoernooi dat binnenkort in Nederland wordt gespeeld. Bondscoach Kees van Wonderen maakt op maandag 26 februari zijn definitieve selectie voor dat toernooi bekend.

In de laatste fase van de kwalificaties voor het EK, de Eliteronde genoemd, treft Oranje Onder 17 de leeftijdsgenoten uit IJsland, Italië en Turkije. De winnaar van de groep plaatst zich voor het Europees Kampioenschap. Van zeven van de in totaal acht verschillende poules plaatsen ook de nummers twee zich voor het toernooi dat in mei in Engeland wordt gespeeld.

De Nederlandse talenten moesten via een eerdere kwalificatiepoule deelname aan de Eliteronde afdwingen. Van Wonderen’s ploeg kwam succesvol door een poule waarin ook Hongarije Onder 17, Wales Onder 17 en Kosovo Onder 17 waren ingedeeld.

Oranje Onder 17 speelt in de Eliteronde op woensdag 7 maart in Uden tegen IJsland Onder 17, bindt op zaterdag 10 maart in Schijndel de strijd aan met Italië Onder 17 en komt tot slot op dinsdag 13 maart in Uden in actie tegen Turkije Onder 17.

De voorlopige selectie van Oranje Onder 17 voor het EK-kwalificatietoernooi:
Jack Morauw (ADO Den Haag), Brian Brobbey (Ajax), Terrence Douglas (Ajax), Liam van Gelderen (Ajax), Ryan Gravenberch (Ajax), Jurrien Maduro (Ajax), Quinten Maduro (Ajax), Eros Maddy (Ajax), Nordin Musampa (Ajax), Enric Llansana (Ajax), Daan Reiziger (Ajax), Venitchio Sint (Ajax), Mees Bakker (AZ), Bram Franken (AZ), Kenzo Goudmijn (AZ), Manuel Pherai (Borussia Dortmund, Duitsland), Daishawn Redan (Chelsea, Engeland), Wouter Burger (Feyenoord), Denzel Hall (Feyenoord), Ramon Hendriks (Feyenoord), Joey Koorevaar (Feyenoord), Toshio Lake (Feyenoord), Splinter de Mooij (Feyenoord), Crysencio Summerville (Feyenoord), Bart van Rooij (NEC), Mohammed Amine Ihattaren (PSV), Mees Kreekels (PSV), Shurandy Sambo (PSV), Nigel Thomas (PSV), Vincent Schippers (Sparta Rotterdam), Elayis Tavsan (Sparta Rotterdam), Christopher Mamengi (FC Utrecht).