Verdediger Christopher Mamengi van FC Utrecht maakt deel uit van de 20-koppige selectie van Oranje Onder 17 die is samengesteld voor het EK-kwalificatietoernooi van komende maand. Bondscoach Kees van Wonderen maakte gisteren (maandag) zijn definitieve selectie voor de Eliteronde bekend.

In de laatste fase van de kwalificaties voor het EK, de Eliteronde genoemd, treft Oranje Onder 17 de leeftijdsgenoten uit IJsland, Italië en Turkije. De winnaar van de groep plaatst zich voor het Europees Kampioenschap. Van zeven van de in totaal acht verschillende poules plaatsen ook de nummers twee zich voor het toernooi dat in mei in Engeland wordt gespeeld.

De Nederlandse talenten moesten via een eerdere kwalificatiepoule deelname aan de Eliteronde afdwingen. Van Wonderen’s ploeg kwam succesvol door een poule waarin ook Hongarije Onder 17, Wales Onder 17 en Kosovo Onder 17 waren ingedeeld.

Oranje Onder 17 speelt in de Eliteronde op woensdag 7 maart in Uden tegen IJsland Onder 17, bindt op zaterdag 10 maart in Schijndel de strijd aan met Italië Onder 17 en komt tot slot op dinsdag 13 maart in Uden in actie tegen Turkije Onder 17.

De selectie van Oranje Onder 17 voor de Eliteronde:
Brian Brobbey (Ajax), Liam van Gelderen (Ajax), Jurrien Maduro (Ajax), Quinten Maduro (Ajax), Nordin Musampa (Ajax), Enric Llansana (Ajax), Mees Bakker (AZ), Bram Franken (AZ), Kenzo Goudmijn (AZ), Daishawn Redan (Chelsea, Engeland), Wouter Burger (Feyenoord), Ramon Hendriks (Feyenoord), Joey Koorevaar (Feyenoord), Toshio Lake (Feyenoord), Crysencio Summerville (Feyenoord), Mohammed Amine Ihattaren (PSV), Shurandy Sambo (PSV), Nigel Thomas (PSV), Elayis Tavsan (Sparta Rotterdam), Christopher Mamengi (FC Utrecht).