De beloftenploeg van FC Utrecht gaat vanavond de strijd aan met Helmond Sport. In het Lavans Stadion wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Met een brede glimlach op het gelaat stapten de spelers van Jong FC Utrecht vorige week van het veld in Bunschoten-Spakenburg. Daar hadden de Utrechtse talenten een even dikke als verdiende overwinning geboekt op RKC Waalwijk: 5-2. Sylla Sow (drie stuks) en Mohamed Mallahi (twee treffers) verzorgden de doelpuntenproductie van de Domstedelingen.

‘Vaker laten zien’
“Het is mooi dat dit team nu heeft bewezen dit te kunnen in een wedstrijd op dit niveau”, zei trainer/coach Robin Pronk na afloop van de zege op de Waalwijkers. “De ploeg heeft laten zien, een week nadat het een flinke tik op de neus kreeg, dit te kunnen. Nu is het zaak dat we dat nog vaker laten zien.”

Nummer 20 versus nummer 19
Een uitgelezen moment daarvoor zou vanavond zijn. Immers: nummer 20 Jong FC Utrecht gaat op bezoek bij nummer 19 Helmond Sport. De marge is nu zes punten, maar dat kan na vanavond anders zijn. De Helmonders begonnen aan de tweede helft van het seizoen met een verrassende zege op Jong PSV, maar verloren daarna achtereenvolgens van FC Volendam (1-4), Almere City FC (1-2), Jong Ajax (2-0) en FC Dordrecht (3-2). Eerder dit seizoen hielden Jong FC Utrecht en Helmond Sport elkaar in evenwicht. Een waterballet op De Westmaat eindigde in 0-0.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
De wedstrijd Helmond Sport - Jong FC Utrecht begint vanavond in het Lavans Stadion om 20.00 uur. Flitsen van de partij komen voorbij in het FOX Sports-programma Voetbal op Vrijdag. Via Twitter doet FC Utrecht live verslag van het duel in Helmond en via Instagram Stories krijg je een uniek kijkje achter de schermen.