De beloftenploeg van FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) een Jupiler League-uitwedstrijd tegen De Graafschap. In De Vijverberg wordt om 20.00 uur afgetrapt. Een korte vooruitblik op het treffen in de Achterhoek.

In de voorbije drie duels die de Utrechtse beloftenformatie speelde, werd steeds met een verschil van twee doelpunten verloren. Achtereenvolgens bogen de manschappen van trainer/coach Robin Pronk voor FC Dordrecht, FC Oss en SC Cambuur. ‘The only way is up’ is het devies voor de talenten uit de Domstad.

Superboeren
Een mooie uitdaging voor de Utrechters in dat kader: de partij van vanavond. De Graafschap behoort tot de in elk geval op papier sterkste formaties van de Jupiler League, al wordt die stelling door de actuele stand op de ranglijst nog niet al te stevig onderbouwd. De Superboeren van trainer Henk de Jong vinden zichzelf terug op plaats negen en moeten alle zeilen bijzetten om zich in elk geval voor de play-offs te plaatsen.

Oude bekenden
In Doetinchem treffen de Utrechters de nodige oude bekenden. Wat te denken van doelman Filip Bednarek, verdediger Myenty Abena en middenvelder Mark Diemers alsmede assistent-trainer Jan Oosterhuis, die in het begin van de jaren negentig nog het shirt van FC Utrecht droeg.

Live verslag via Twitter
In de Achterhoek gaat de bal vanavond om 20.00 uur rollen. FC Utrecht doet via Twitter live verslag van de wedstrijd én geeft via dat kanaal een kijkje achter de Doetinchemse schermen. Flitsen van het duel passeren bovendien de revue in het FOX Sports-programma Voetbal op Vrijdag.