De overeenkomst van Gyrano Kerk is opengebroken en verlengd. De 22-jarige aanvaller zette vanmorgen in het bijzijn van Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2022 aan FC Utrecht verbindt.

Kerk werd door FC Utrecht in 2012 ontdekt bij de Amsterdamse amateurclub Zeeburgia. Via FC Utrecht O19 maakte de rappe rechtspoot de stap naar Jong FC Utrecht, waarna hij in de jaargang 2014/2015 op huurbasis ervaring opdeed in de Jupiler League bij Helmond Sport. Na zijn terugkeer in de Domstad werkte Kerk zich geleidelijk op tot een vaste waarde bij het eerste elftal.

“We zijn uitermate tevreden over de manier waarop Gyrano zich ontwikkelt en over de bijdrage die hij heeft in wedstrijden”, duidt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Tegelijkertijd hebben we er vertrouwen in dat hij zijn sportieve plafond nog lang niet heeft bereikt. We zijn er dan ook bijzonder verheugd over dat we samen met Gyrano de toekomst tegemoet gaan.”