Na 2 x te zijn afgelast vanwege het weer en de toestand van het veld was het vandaag voor FC Utrecht O19 weer eens tijd voor een pot voetbal.

Er werd aangetreden tegen AZ O19 en vaak zijn dat partijen die er om gaan. Maar vandaag was de kwaliteit van de wedstrijd van beide kanten niet erg hoog. Er werd hard gewerkt maar het oog wil ook wat. Tekenend was, dat pas na een half uur spelen er voor het eerst sprake was van echt gevaar voor beide doelen. Tot dat moment concentreerde het spel zich vooral tussen de beide strafschopgebieden. Eerst kwam AZ door in het strafschopgebied en kreeg 3 tot 4 keer de gelegenheid om af te drukken, maar steeds werd succes verhinderd door een Utrechtse verdediger. Het liep goed af voor de thuisploeg.  

Als antwoord op het offensief van AZ was Sylian Mokono enkele minuten later gevaarlijk. Hij soleerde zich naar voren, kapte naar binnen en drukte af. Jammer genoeg ging dat schot naast.

Vlak voor rust was er nog sprake van enige opwinding voor het Utrechtse doel. Dankzij één van de spaarzame aanvallende momenten kwam AZ voor Fabian de Keijzer, scoorde ook maar het was overduidelijk vanuit buitenspelpositie. Dus die telde niet. Vanuit de omschakeling was de thuisploeg gevaarlijk, maar Zep Swijghuisen had het vizier niet op scherp en miste jammerlijk.

Na de rust was er lange tijd weinig opwinding te noteren. Het duurde tot in de slotfase voordat er wat gebeurde. Utrecht kreeg een grote kans, toen AZ's doelman Jasper Schendelaar te ver uit zijn goal was en de bal pardoes bij Andrew Kanters deponeerde. Kanters had helaas teveel tijd nodig om te controleren en kon zo niet profiteren. Meteen counterde AZ er over heen maar ook dat bleef zonder succes. Het bleef bij 0-0.

Na afloop was trainer Robert Wijnands duidelijk in zijn praatje: "Als je niet kunt winnen, moet je zorgen dat je niet gaat verliezen. Dat vraagt leepheid van spelers en daarbij ging het bijna mis voor ons. Je moet dan geen vrije trappen rondom je eigen doel veroorzaken. Dat is een leermoment. Maar verder heb ik goede dingen gezien. Verdedigend deden wij verder geen gekke dingen, dus dat is prima. Veel ploegen zijn in deze competitie aan elkaar gewaagd, zo ook vanmiddag. Complimenten aan de groep voor de wijze waarop het punt veilig gesteld is".

FC Utrecht O19 - AZ O19 0-0

FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Sylian Mokono, Mark Pabai, Cas Odenthal, Gabriel Culhaci, Tanay Uzan, Benis Belesi, Dragos Albu, Dereck Darkwa (75. Andrew Kanters), Khalid Khajouli (82. Jayden Macnack), Zep Swijghuisen (60. Dino Janssen).