De beloftenploeg van FC Utrecht speelt vanavond (maandag) een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Het duel met de koploper van de Jupiler League begint om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht kon een spetterende 5-2 zege op RKC Waalwijk tijdens de vorige speelronde in Helmond geen passend vervolg geven. Van Helmond Sport werd met 2-0 verloren door de Utrechters. “Een groot verschil met vorige week”, vertelde oefenmeester Robin Pronk na afloop van de partij in het Lavans Stadion.

De titel lonkt
In Jong Ajax treffen de talenten uit de Domstad een tegenstander van het allersterkste kaliber in de Jupiler League. De Amsterdammers gaan niet alleen aan de leiding in die competitie, ze hebben ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld dan achtervolger NEC. De marge met de Nijmegenaren is op dit moment twee punten. De titel lonkt voor de Ajacieden, die afgelopen seizoen tweede werden.

Vier goals, geen winnaar
Afgelopen seizoen werd er in Stadion Galgenwaard vier keer gescoord toen de beloftenteams van FC Utrecht en Ajax elkaar troffen. Een winnaar kwam er niet. Treffers van Gyrano Kerk en Kristoffer Peterson namens Jong FC Utrecht en twee goals van Anwar El Ghazi namens Jong Ajax resulteerden in een 2-2.

Tickets
Kaartjes voor Jong FC Utrecht - Jong Ajax zijn uitsluitend nog verkrijgbaar via INTERNET en de kaartverkoop loopt nog tot 17.00 uur.

Live op tv en via Twitter
De Jupiler League-wedstrijd Jong FC Utrecht - Jong Ajax komt live op FOX Sports. De uitzending begint om pak ‘m beet 19.50 uur. Natuurlijk doet FC Utrecht via Twitter ook rechtstreeks verslag van de partij.