Aan de jeugdopleiding van FC Utrecht wordt met ingang van de jaargang 2018/2019 een nieuw team toegevoegd: Onder 8. Dat wordt de jongste selectie binnen de FC Utrecht Academie. De club streeft naar het samenstellen van een equipe met een sterk regionaal gezicht in deze jongste leeftijdsgroep.

FC Utrecht Onder 8 gaat in het debuutseizoen 2018/2019 in de regionale Onder 9-competitie spelen. Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam is er blij mee dat de club vanaf het nieuwe seizoen over een Onder 8-ploeg beschikt. “We beschouwen het als een voordeel dat we jeugdig talent uit de regio in een eerder stadium kunnen binden. We zijn ervan overtuigd hierdoor het niveau van de Academie uiteindelijk naar een nog hoger niveau door te ontwikkelen.”

“Het oprichten van een Onder 8-team stelt ons bovendien in staat talent uit de regio eerder en langer op te leiden”, vervolgt Zuidam. “De opleiding krijgt aan de onderkant een kwaliteitsimpuls en we stellen onze structuur hiermee gelijk aan andere topopleidingen.”

Met ingang van 2018/2019 heeft FC Utrecht naast het eerste elftal (Eredivisie) en beloftenteam (Jupiler League) de beschikking over een Onder 19, Onder 17, Onder 16, Onder 15, Onder 14, Onder 13, Onder 12, Onder 11, Onder 10, Onder 9 en Onder 8.