Hoofd Scouting Evert Bleuming (58) verruilt FC Utrecht per direct voor FC Twente. Bij de Tukkers heeft voormalig profvoetballer Bleuming een contract voor meerdere seizoenen ondertekend.

Bleuming tekende in de zomer van 2016 voor drie seizoenen bij FC Utrecht als Hoofd Scouting. Recentelijk gaf Bleuming te kennen graag te willen terugkeren bij FC Twente. “Wij zijn met FC Twente tot een passende oplossing gekomen om zodoende aan de wens van Evert tegemoet te kunnen komen”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Wij bedanken Evert voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes in de toekomst.”

“Dat FC Utrecht mij de kans gunt terug te keren bij FC Twente, doet mij veel”, vertelt Bleuming. “Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad in Utrecht, maar volg nu mijn hart en dat brengt mij naar Enschede. Ik kijk ernaar uit voor FC Twente aan de slag te gaan en bedank iedereen bij FC Utrecht heel hartelijk voor de fijne samenwerking en de sportieve ontwikkeling.”

Het takenpakket van Bleuming wordt per direct overgenomen door Alje Schut. De 37-jarige oud-speler van onder meer FC Utrecht en het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns is sinds 2015 scout van de Utrechters en vervulde de voorbije periode een functie als Coördinator Scouting. Schut heeft tot medio 2020 getekend.

“Vanuit zijn hoedanigheid als Coördinator Scouting is Alje de afgelopen tijd al veelvuldig betrokken geweest bij de aansturing van het scoutingsapparaat en het beleid op het gebied van scouting. Dat Alje nu deze stap kan maken, vervult mij met trots. We tonen aan bij FC Utrecht niet alleen spelers op te leiden en beter te maken, maar ontwikkelen ook staf- en kaderleden”, aldus Zuidam over de voormalig verdediger, die blij is met deze kans. “Ik ben dankbaar voor deze mogelijkheid en ga de toekomst als Hoofd Scouting vol vertrouwen tegemoet”, aldus Schut.