FC Utrecht speelde vanmiddag (zondag) met 2-2 gelijk tegen Excelsior en kreeg zodoende twee punten minder dan waarvoor het ging, zo vertelde trainer/coach Jean-Paul de Jong tijdens de persconferentie. FCUtrecht.nl schreef in het Van Donge & De Roo Stadion mee met de analyse van de oefenmeester van de Utrechters.

“Je weet dat hier in Kralingen veel ploegen een moeilijke wedstrijd spelen tegen Excelsior. Wij waren van plan van begin af aan druk vooruit te zetten, we wilden direct het initiatief grijpen”, aldus De Jong in de persruimte van de Rotterdammers. “In de eerste helft hanteerden we te vaak een te laag tempo, waardoor we de organisatie van Excelsior niet in de problemen konden brengen.”

Defensieve zekerheid: het was een kracht van FC Utrecht de voorbije partijen. In Kralingen oogden de Domstedelingen minder solide. “Bij elke aanval van Excelsior had je het idee: dat kan zomaar gevaarlijk zijn. Vanuit een corner kwamen we, nadat we op een 1-0 achterstand kwamen, op 1-1.”

“In de rust hebben we in de kleedkamer gezegd dat we in de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen. Met meer druk vooruit waarbij de laatste lijn meer aansluit en in een hoger tempo”, aldus De Jong. “Dat kwam allemaal niet uit. We brachten vervolgens twee wissels en kregen meer controle. Er was een grote kans voor Cyriel Dessers en uiteindelijk maakte Zakaria Labyad de 1-2.”

“Dan verwacht je dat we die 1-2 voorsprong niet meer uit handen geven. Verbijsterend dat je dan toch de 2-2 nog incasseert. Als je hier een kwartier voor tijd met 1-2 op voorsprong staat, dan moet je die wedstrijd naar je toe trekken en drie punten meenemen”, zei De Jong.

En tot slot: “We hebben een punt, maar gingen voor drie punten.”