Zondag neemt FC Utrecht het op tegen FC Twente. Een kans om voor de achtste keer op rij ongeslagen te blijven. FCUtrecht.nl sprak in aanloop naar die partij met trainer/coach Jean-Paul de Jong.
 
FC Utrecht kan met een heerlijk gevoel terugkijken op de wedstrijd tegen Roda JC. Met een 1-4 overwinning en drie punten op zak kan de ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong zich focussen op de thuiswedstrijd tegen FC Twente. “In de wedstrijd tegen Roda speelden we precies zoals we een wedstrijd in willen gaan: Druk naar voren, tegenstander beletten in de opbouw en veel kansen creëren. Het enige smetje was de tegengoal.”
 
Deze zondag staat de thuiswedstrijd tegen FC Twente op het programma. Utrecht verloor eerder dit jaar de wedstrijd in Enschede. “Het is nooit leuk om met 4-0 te verliezen. Maar dit is weer een hele andere wedstrijd met een andere trainer aan het roer en ook met hele andere spelers.” FC Twente is wel een ploeg om waakzaam voor te zijn, de Tukkers hebben een aantal spelers met veel individuele kwaliteiten. “Wij spelen vanuit onze eigen speelwijze, natuurlijk weten we wat de tegenstander doet en daar houden we zeker rekening mee in ons plan.”
 
Vertrouwen
De Jong ziet ook dat zijn ploeg lekker in zijn vel zit. “Wat je vooral ziet is dat de spelers veel met elkaar bezig zijn en ook elkaar corrigeren.” Daarnaast ziet de oefenmeester ook dat er wordt gebouwd aan de toekomst van FC Utrecht. “Het is goed om te zien dat de club bij een aantal spelers hun contract openbreekt en die spelers ook op langere termijn vastlegt. Daarnaast is het ook mooi om te zien dat die spelers vertrouwen hebben in de club.”