FC Utrecht nam Roda JC Kerkrade vanmiddag (zondag) de maat. In het Parkstad Limburg Stadion wonnen de Utrechters met 1-4. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie in Kerkrade en schreef mee met de nabeschouwing van trainer/coach Jean-Paul de Jong van FC Utrecht.

“We hadden ons team voorbereid op een op basis van statistieken moeilijke middag”, vertelde De Jong. Eén van die statistieken: de laatste Utrechtse goal in Kerkrade dateerde van 21 september 2012. Snel een goal maken, dat was het devies. “Als je ziet hoe wij de wedstrijd zijn aangegaan: precies zoals we wilden”, doelde De Jong op de snelle 0-1, die werd gescoord door Sander van de Streek. “We hadden het team meegegeven: als je een kans krijgt, tracht dan gelijk toe te slaan.”

Dat lukte dus. En da’s buitengewoon prettig. “Zo’n wedstrijd wordt dan makkelijker”, legde De Jong uit. “We konden goed de ruimtes achter de linies bespelen en goed tussen de linies spelen. En maakten het Roda JC bijna niet mogelijk druk op ons te zetten.”

Was er een verbeterpunt aan te geven tijdens de break, dan was dat misschien dat het ‘maar’ 0-1 stond op dat moment. “We maakten de 0-2 in de eerste helft niet omdat we te makkelijk, te nonchalant waren. Dus gaven we in de rust aan: blijf druk vooruit houden en blijf gaan voor de 0-2. Dan is het mooi dat je dan weer snel effectief bent”, stipte de oefenmeester de 0-2 aan, die binnen een kwartier na de rust werd gemaakt.

“Het enige smetje is dat je vandaag een tegendoelpunt krijgt. Op basis van ons spel ben ik zeer tevreden”, begon De Jong de afsluiting van zijn nababbel. “Dit is een mooie overwinning op een tegenstander waar we het altijd heel lastig tegen hebben.”