Morgen (zaterdag) komt de nummer vijf van de Eredivisie, PEC Zwolle, op bezoek in Stadion Galgenwaard. FCUtrecht.nl sprak in aanloop naar die partij met trainer/coach Jean-Paul de Jong.

Afgelopen woensdag sleepte FC Utrecht de eerste driepunter binnen van 2018. "Goed om een serie van vier gelijke spelen te doorbreken met een zwaarbevochten overwinning. Het was lastig om tegen een tegenstander te spelen die erg compact speelt en als de 1-0 uitblijft dan moet je geduldig blijven en je plan blijven houden. Mooi dat dat uiteindelijk werd beloond.”

Krachtmeting
Zaterdagavond staat de derde wedstrijd in een week tijd op het programma, daarin treft het team van trainer/coach Jean-Paul de Jong PEC Zwolle. “We treffen nu een tegenstander waar we mee strijden om een plek in de play-offs.” Het duel in Zwolle ging gelijk op en eindigde in een 1-1. Volgens De Jong lijken FC Utrecht en PEC Zwolle wel op elkaar: “Beide teams willen aan de bal komen, zichzelf niet ingraven en vol voor de winst gaan. Op de ranglijst hebben zij een aantal punten meer dan wij, wij willen onszelf daarbij aansluiten en verder settelen in de subtop.”

Blessures
Vanavond speelde Anouar Kali mee met Jong FC Utrecht tegen RKC Waalwijk. “Goed dat hij weer wedstrijdminuten gaat maken. We gaan kijken hoe zijn lichaam zal reageren, aan de hand daarvan gaan we kijken wat het vervolg zal zijn.” De wedstrijd van woensdag kwam nog te vroeg voor Bilal Ould-Chikh. “Bilal heeft donderdag goed getraind waardoor hij zich vandaag kan aansluiten bij de groepstraining. Als hij daar goed doorheen komt en geen reactie heeft dan sluit hij ook aan bij de wedstrijdselectie.”